Редакционният екип на Actualno.com представя накратко прегледа на по-важното от

...
Редакционният екип на Actualno.com представя накратко прегледа на по-важното от
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 2 май

Редакционният екип на Actualno.com показва в резюме прегледа на по-важното от печатните издания за днешния 2 май.
Вестник " Сега "
Печалбата на банките стремително пораства, разкрива вестника. Медията прецизира, че това се случва в изискванията на невиждано ниски лихви по заемите през последните три години. Нарастването е още по-впечатляващо, като се има поради, че през 2018 година банките в България реализираха облага от 1.67 милиарда лева с растеж от 40% по отношение на миналата година - връх от финансовата рецесия отпреди 10 години насам. Последните данни на Българска народна банка демонстрират, че банките преди всичко усилват приходите си от главната си активност - отпущането на заеми и поддържането на депозити.
Вестник " 24 часа "
Изданието преглежда концепцията, че е налице нов тренд, при който бизнесът отива при служащите, а не противоположното. базирайки се на данни на Евростат, че безработицата е намаляла, което от своя страна прави трудът по-ценен. Все повече новите фабрики се построяват там, където има свободна работна мощ. Преди имаше райони на страната, да вземем за пример Северозападът, в които никой не влагаше и за стотици хиляди хора единственият късмет беше да се реалокират в огромните градове или в чужбина. Сега съвсем всекидневно чуваме за нови фабрики в градове като Враца и това е обикновено – в случай че бизнесът желае служащи, би трябвало да отиде там, където има незаети хора, проучва вестникът.
Вестник " Труд "
Вестникът се стопира на тематиката за опазването на здравето. Достъпът на българските пациенти до нови лекарства може да бъде стеснен от следващата година, написа медията. За това предизвестяват фармацевтични производители и пациентски организации, базирайки се на последните промени в Наредба 10 за изискванията и реда за възнаграждение на медикаменти от НЗОК. Бяха признати промени, съгласно които нови лекарства на българския пазар ще се покриват от НЗОК, единствено в случай че има потвърден и регистриран резултат от лекуването с тях. Заради измененията някои нови артикули няма да влязат на пазара ни или в случай че влязат лекуването с тях ще се забави с 1-2 години, считат пациентски организации.
Вестник " Монитор "
Основна тематика във вестника е визитата на папа Франциск в България и по-конкретно ограниченията за сигурност към него. Повече от три часа ще протича инспекцията на всички, които желаят да видят папата, подчертава изданието. Вече е основана и съгласуваност сред всички институции, измежду които Министерство на вътрешните работи, ДАНС, общините и Църквата. Още преди 10 часа сутринта обаче ще стартират щателни инспекции на всички миряни, които желаят да участват на мероприятието. Ще се следи дали не са използвали алкохол или дрога, дали не носят рискови предмети, както и дали не са сложени в някоя рискова група. За последните отговорност ще носи ДАНС, които към този момент са изготвили лист на лица, които не трябва да се позволяват наоколо до папата, написа още вестникът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР