Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: [email protected]За вчера имаме 19 нови случая, от

...
Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgЗа вчера имаме 19 нови случая, от
Коментари Харесай

Мутафчийски в национален ефир: 695 са регистрираните с вируса, 35 са починалите, 10 са излекуваните, като пет от тях във Варна

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: [email protected]

За през вчерашния ден имаме 19 нови случая, от които 9 са в болница настанени. Няма нова област. Общо са 695 случая за страната. Увеличението е с 2,8% спрямо предходния ден. Активни са 581 случая. В София са 14 от новите случаи, Стара Загора са 4 - двама мъже и две дами, които са настанени в болница, в Благоевград е един мъж на 33 година с двустранна пневмония. Медецинския личен състав са към този момент 37, т.е. имаме още един случай, който е акушерка на 43 години от Центъра за незабавна здравна помощ. Общо от Бърза помощ са 9 медицински лица с потвърден ковид. Там се прави сега всеобщо тестване на личния състав и към този момент съвсем половината са минали проучването. 

Това заяви на своя всекидневен брифинг в народен ефир шефът на Националния щаб за битка с коронависура ген. Венцислав Мутафчийски.

Излекувани са 81 индивида, като 10 са нови. Сред тях са 8 мъже и две дами. Пет от тях са от Варна, ВМА - 1, Бургас - 2, Добрич - 1, Сливен 1.

Средната възраст на излекуваните е 47 години.

Починалите са 35, като новите са 4. Току-що оповестиха за още един случай в Смолян. Мъж на 43 години от Пещера с диабет и хипертония. Мъж на 86 години в Пирогов с бъбречна непълнота и хронична мозъчно-съдова непълнота и с артериална хипертония. Мъж на 85 години с съпътстващи болести в Смолян - с ХОББ, диабет и сърдечно-съдови болести. 73-годишна жена с онкологично заболяване и диабет и артериална хипертония, сърдечна непълнота в Смолян. 

  

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР