Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: [email protected]От снощи се очаква един снежен циклон

...
Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgОт снощи се очаква един снежен циклон
Коментари Харесай

Проф. Рачев: В сряда 20 градуса, но после се задава брутален новогодишен циклон със студ и сняг

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: [email protected]

От нощес се чака един снежен циклон тъкмо за Нова година. До неделя напълно дамско време - топло, топло, топло. Въздухът в София няма да е чак толкоз прекрасен, тъй като вятъра е слабоват. Днес, на следващия ден, в четвъртък температурите ще бъдат 10-12 градуса, а на север от Стара планина - 17-18 градуса. В сряда някъде може да стигне и до 20 градуса денем. Това не е нещо феноменално, случва се въпреки и рядко. Това разяснява в ефира на Нова тв проф. Георги Рачев.

До неделя остава времето топло и изсъхнало. В планините ще е доста слънчево. Дори на Мусала ще бъдат позитивни температурите. Но в неделя стартира едно захлаждане и доста по-динамично време. На Коледа ще е относително топло. 

Снижният циклон за Нова година ще пристигна у нас още на 29-30 декември. Чак се уплаших, тъй като е толкоз жесток циклона, уточни Рачев.

Всичко зависи от идната неделя, тъй като това е следващия Средиземноморски циклон. Ако в този момент този новогодишен циклон мине през Гърция, ще има задоволително мраз, който да навлезе в България и интензивните превалявания да се трансфорат в сняг. Това е след две седмици, добави той.

Има доста време и никой не знае тъкмо по какъв начин ще мине циклона. Така че времето ще покаже. Тази прогноза е със сбъдваемост 25%. Какво ще се случи в неделя - понеделник, може да разясняваме по-ясно нещата, разяснява Рачев. 

Януари се чака да е с градус-два по-топъл от нормалното. Това се отнася и за идващите месеци. За сметка на това в цяла Европа ще има естествени превалявания през зимата, а над Балканите ще са по-малко. 

Очакват се превалявания в неделя и понеделник, което може да облекчи ситуацията в Перник, добави професорът. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР