Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: [email protected]Кадър Нова твПреслава Пешкова е една от

...
Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgКадър Нова твПреслава Пешкова е една от
Коментари Харесай

Българската студентка Преслава в Ухан: 90% от жителите на града ги няма

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: [email protected]

Кадър Нова тв

Преслава Пешкова е една от българките, които се намират в студентски кампус в китайския Ухан, само че поради рисковия ковид, не може да го напусне. " Можем да излезаме от кампуса, да се разхождаме в града и по магазините, само че аз не го върша - седнал съм си в стаята ", уточни Преслава във видеовръзка с Нова телевизия.

В четвъртък в 10 часа сутринта публично затвориха града и от този момент чакаме. В момента всички студенти са във почивка поради китайската Нова година, тъй че сега нямаме занятия, описа тя.

Откакто затвориха града, си седнал съм в стаята и виждам филми, чета книги, уточни Преслава.

От през вчерашния ден от университета ни доставят храна в кампуса три пъти дневно, тъй че не ни се постанова да излизаме на открито. Не е проблем да изляза на открито, в случай че нося маска и ръкавици, с цел да се предпазя, разяснява студентката.

Досега нямаме случай на болен студент от кампуса. Ние сме заградени и имаме защита, която при всяко влизане в кампуса ни мери температурата, уточни момичето.

Иска ми се да се върна, както и всички останали студенти от Европа, само че сега не ни е разрешено - въобще не можем да стигнем до летището. Преди няколко дни града беше относително запустял, само че главно поради празниците, тъй като хората се върнаха по родните си места, тъй че съвсем няма хора. Може би към 90 % от хората носят маски на открито, уточни тя.

Според мен малко се прекалява с този вирус и става дума към този момент за някаква неуравновесеност, разяснява Преслава във връзка някои фотоси в интернет, на които хора с маски в Китай са покосени безусловно на улицата. 

Преди няколко дни ни раздадоха китайски чай за укрепване на имунната система. Иначе заедно съм с маска, мия си постоянно ръцете, виждам да не поддържам връзка доста с останалите хора, уточни тя. Съветват ни също, когато консумираме артикули от скотски генезис и месо, да са добре сварени. Например да не ядем рохки яйца, изясни Преслава, която е студентка по геодезия и геоинформатика.

Днес трябваше да изведат американците от кампуса, само че наподобява това не се е случило. Утре би трябвало да излети самолета на французите, само че не сме сигурни, уточни тя.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР