Редактор: Веселин Златков e-mail: [email protected]Трайно безработните, които се регистрират на

...
Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgТрайно безработните, които се регистрират на
Коментари Харесай

Бившият земеделски министър Върбанов предлага безработните задължително да се пращат на полето и във фермите

Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

Трайно безработните, които се записват на борсата, да се задължат да погалат 14-дневен ексклузивен труд в селското стопанство, това оферират от Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ).

" Отправихме предложение до министър Десислава Танева безработните лица, които са регистрирани в " Бюрата по труда " в цялата страна, да могат да поставят публично потребен труд в областта на селското стопанство. Хиляди българи се записват всекидневно на трудовата борса, а земеделието страда от изострен дефицит на служащи. В тази спешна обстановка ще бъде извънредно потребно те да оказват помощ в земеделските стопанства. Уверявам, че работа има, и макар студената пролет, чакаме добра годишна продукция от плодове и зеленчуци. В тази връзка имаме и други оферти, свързани с ангажимент на комерсиалните вериги за продажба на хранителни артикули, от които най-малко 50% да бъдат създадени в България. " споделя Венцислав Върбанов, ръководител на АЗПБ.

По неговите думи селското стопанство е спасявало България при всички национални рецесии до момента. Именно по тази причина той насочи зов за схващане и ефикасни дейности от страна на спешния щаб и Народното събрание.

В разгара на рецесията старите страни-членки от Западна Европа изпитват изострен дефицит на сезонни селскостопански чиновници, който се мери в стотици хиляди работни места. Редица страни към този момент упорстват за специфични процедури за гарантиране на гладко прекосяване на служащи от Източна Европа.

Членовете на АЗПБ показват своите опасения от обстоятелството, че в случай че се даде опция на нашите служащи да отидат на " сезонен гурбет " във високорискови страни, те неизбежно ще застрашат българските аграрни стопанства, при завръщането си в родината след привършване на краткотрайния им ангажимент. Свободното им придвижване, с изключение на удар по бранш " Земеделие ", може да заплаши и огромна част от популацията.

Според АЗПБ водещите медиатори на работна ръка у нас към този момент са задействани да търсят български служащи за Англия, Германия и Испания - страни с извънредно високо равнище на разпространяване на ковид и хиляди смъртни случаи. Асоциацията приканва Националния действен щаб, при положение, че се вземе решение за отварянето на сходни зелени коридори за служащи, те да не бъдат допускани назад в страната, до момента в който не приключат изключителните ограничения - както в съответната държава-приемник, по този начин и в България. Работниците също по този начин би трябвало да бъдат авансово осведомени за тези ограничения.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР