Ред Бул ще се фокусира върху спечелването на титлата при

...
Ред Бул ще се фокусира върху спечелването на титлата при
Коментари Харесай

Ред Бул: Ред е на титлата при конструкторите и Перес

Ред Бул ще се концентрира върху спечелването на купата при конструкторите във Формула 1 и второто място на Серхио Перес в крайното класиране в последните 4 старта от сезона. Това разгласи шефът на отбора Кристиан Хорнър.

Макс Верстапен си обезпечи втора поредна международна купа в Гран При на Япония, а Перес е втори в класирането с 1 точка задатък пред Шарл Леклер с Ферари.

“Макс пилотира необикновено добре, а отборът работи на извънредно високо равнище - изясни Хорнър. - Гордеем се с Верстапен, само че в този момент фокусът ни бързо се обърна към купата при конструкторите и обезпечаването на второто място на Чеко в крайното класиране. Това ще е приказен резултат за нас. ”
 Перес: Справедливо наказване за Шарл Перес: Справедливо наказване за Шарл
Битката на Перес и Леклер на “Сузука ” обезпечи купата на Макс. Мексиканецът преследваше в последните обиколки Шарл, който сбърка на последния шикан преди финала, мина косо и като се върна пред Серхио в последните метри съумя да блокира противника си. След финала Леклер беше осъден с 5 секунди, което го смъкна от второ на трето място, а с разликата сред него и Макс, Верстапен стана международен първенец.
 Бърни предвижда какво ще е наказването на Ред Бул Бърни предвижда какво ще е наказването на Ред Бул
“Смятахме, че на Макс няма да му доближи 1 точка, с цел да вземе купата на “Сузука ”, само че офанзивата на Чеко против Шарл подсигурява първото място на Макс в крайното класиране - добави Хорнър. - Това беше изненада за всички в отбора. Чудесна изненада. ”
 Верстапен разкри един проблем от 2022, който е щял да му коства купата през 2021 година Верстапен разкри един проблем от 2022, който е щял да му коства купата през 2021 година
Хорнър изясни, че спечелването на първата купа на Макс в края на 2021 в оспорната борба против Люис Хамилтън му е разрешило да се състезава без напрежение през 2022 и да се показа на още по-високо равнище. Според него, същото се е случило и със Себастиан Фетел след първата му международна купа ппез 2010 година.
 Хорнър нападна правилото, което даде купата на Макс Хорнър нападна правилото, което даде купата на Макс
“Мисля, че предходната година гледахме страхотна борба на титани, а спечелването на купата от Макс смъкна голямо напрежение от плещите му и този сезон той беше още по-силен. Същото се случи и със Себастиан след първата му купа ”, добави Хорнър.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР