Речните нива ще се повишават на 17-и, 18-и и 19

...
Речните нива ще се повишават на 17-и, 18-и и 19
Коментари Харесай

Очаква се повишаване на речните нива днес и през следващите два дни

Речните равнища ще се покачват на 17-и, 18-и и 19 април поради превалявания, сочи информация на уеб страницата на Министерството на околната среда и водите.

Ще се покачват речните равнища в целия Дунавски басейн, доста - във водосборите на реките Нишава, Искър, Вит, Осъм и Янтра. На 18 април речните равнища във водосборите западно от този на река Янтра ще се намаляват, а в останалата част от басейна ще продължат да се покачват, вследствие на превалявания. На 19 април още веднъж ще се покачват речните равнища в целия басейн, по-съществено - в следобедните и вечерните часове в планинските региони.

През нощта против и в утринните часове на 18 април поради превалявания ще се покачват речните равнища в целия Черноморски басейн, доста - във водосбора на река Камчия. На 19 април още веднъж ще има покачвания на речните равнища в целия басейн, по-съществени - във вечерните часове във водосборите на южните черноморски реки.

Ще се покачат речните равнища в целия Източнобеломорски басейн, доста - във водосборите на реките Тунджа и Марица, на 17 април вследствие на превалявания ще се покачват речните равнища в целия басейн.

На 18 април речните равнища в по-голяма част от Източнобеломорския басейн ще се намаляват, а вследствие на превалявания се чакат краткотрайни покачвания на равнищата на рило-родопските притоци на река Марица и във водосбора на река Арда. На 19 април още веднъж ще има покачвания на речните равнища в целия басейн, по-съществени - в следобедните и вечерните часове.

Очакват се обилни покачвания на речните равнища в целия Западнобеломорски басейн на 17-и и през нощта против 18 април. В четвъртък речните равнища в по-голяма част от басейна ще се намаляват, а вследствие на превалявания се чакат краткотрайни покачвания на равнищата главно в долната част от водосбора на река Струма, под Благоевград. На 19 април вследствие на превалявания още веднъж ще има покачвания на речните равнища в целия басейн, по-съществени - в следобедните и вечерните часове.

В резултат на интензивни превалявания има заплаха от пораждане на поройни наводнения в следобедните и вечерните часове на 17 април и през нощта против 18 април, както следва: във водосборите на реките Ерма, Ябланица, Габерска, Нишава, Искър над град Своге, Вит - в планинските елементи. През нощта против и в утринните часове на 18 април: във водосборите на реките Осъм - в планинските елементи, Янтра при реките Видима, Златаришка и Русенски лом - река Ялма/Сеяческа; във водосбора на река Камчия - реките Луда Камчия, Балабандере, Казандере, Голяма река; във водосборите на реките Тунджа над язовир Копринка и Марица - реките Тополница, Буновщица, Смолска, Мътивир, Очушница, Гуцалска, Ибър, Стара (Костенецка), Чаирска, Яденица; във водосборите на реките Места и Струма.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР