Речник на виртуалния свят VR (Virtual Reality) виртуална реалност. При

...
Коментари Харесай

Новото лице на виртуалния туризъм

Речник на виртуалния свят VR (Virtual Reality) виртуална действителност. При VR симулацията е напълно цифрово генерирана. За да се потопим във виртуалната действителност е належащо потреблението на специфични технологии като компютър, образован телефон, таблет (така наречения полуимерсивен начин) или очила за виртуална действителност.AR (Augmented reality), или добавена действителност, съставлява цифрови обекти, добавени към действителната среда.MR (Mixed reality). Както името подсказва, смесена действителност е микс сред цифрови детайли и действителния свят, които си взаимодействат. На процедура е като добавената действителност, само че цифровите обекти взаимодействат с действителните. Пример е нашумялата преди няколко години игра Pokemon Go.XR (Extended reality). Разширена действителност - цялост от VR, MR, AR.
Въпреки че звучи футуристично, виртуалната действителност участва във всекидневния ни живот, а виртуалните пътувания освен че не са оригиналност, само че и съвсем всеки ги е преживявал. Ако имате достъп до компютър, най-малко един път виртуално сте пътували с Гугъл Earth до места и забележителности от целия свят.
През първите месеци на пандемията рестриктивните мерки за пътешестване, " подареното " свободно време и жаждата за нови прекарвания разпространяваха множеството приложения на виртуалните технологии в туристическия бранш, а оттогава насам растежът в интереса към този вид пътувания се повишава експоненциално. Посещения на музеи, галерии, събития, културни забележителности и проведени VR екскурзии до топ дестинации са единствено част от пътешествията, които може да се подхващат.
На борда на интернет, с багаж, състоящ се от смарт телефон или виртуалните очила, пред виртуалните пасажери се отваря необятен небосвод от дестинации, прекарвания и занимания.
Туризмът се преражда
За всички е ясно, че туристическият бранш е един от най-тежко засегнатите от пандемията. Виртуалните пътувания отчасти и краткотрайно засищат глада за пътешестване, само че никога не могат да заместят цялостното прекарване.
Капитал - брой 22 VR се трансформира във значима част от туристическата промишленост, като освен служи за залъгалка за туристите, само че и играе ролята на маркетинг инструмент за възбуждане на предпочитание за пътешестване към избрани дестинации. Борбата за туристи в никакъв случай не е била толкоз жестока и туристическите организации към този момент си дават сметка, че до болежка познатите рекламни видеоклипове на страни и атракции към този момент не са ефикасни. Стив Перило, изпълнителен шеф на американската VR компания Travel World VR, която работи с туроператори, дестинации, круизни линии и хотели, споделя, че пандемията е " изстрел на адреналин " за технология, която досега " към момента не е пристигнала ". Преди и по време на пандемията VR се употребява най-вече в " мечтателния " стадий на пътуването, когато се възнамерява дестинация, избира се хотел, развлечения и тн.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР