Реанимационна маса и монитор за следене на жизнените показатели на

...
Реанимационна маса и монитор за следене на жизнените показатели на
Коментари Харесай

Полицаи дариха родилното в Кърджали

Реанимационна маса и екран за следене на виталните индикатори на новородените получи Родилното поделение на МБАЛ „ Д-р Атанас Дафовски “ Кърджали. Дарението е на стойност 8500 лева.и бе направено от Синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи в Кърджали.     

„ Солидарни сме към труда на медиците в този значим бранш на опазването на здравето ”, сподели Марин Христозов, ръководител на синдиката на  полицйските чиновници в Министерство на вътрешните работи Кърджали. Инициативата „ Служителите на Министерство на вътрешните работи са почтени хора ” е на Съвет на СФСМВР и започва при започване на годината като са събрани над 38 хил.лв., разпределени за лечебни заведения в 6 града, измежду които и Кърджали.
     
Медицинската инсталация, която бе дарена, е предопределена съответно за работа в отделението по неонатология в кърджалийската болница.
„ Реанимационната маса и мониторът за следене на виталните индикатори на новородените ще служи за първична реанимация и топлинен комфорт на бебетата незабавно след раждане ”, изясни доктор Жечка Велева, шеф на отделението. Тя напомни, че от началото на годината в АГО са родени 300 бебета, като над 10 на 100 от тях са недоносени.

Директорът на кърджалийската болница проф. доктор Тодор Черкезов благодари на полицейските чиновници за направено подаяние. Той акцентира, че новата инсталация е от огромно значение за дребните пациенти, които се нуждаят от специфични грижи. „ Дарението е образец за съпричастност на полицейските чиновници към нашата работа и  взаимност в обществото ”, акцентира проф. Черкезов.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР