Реализирането на 5G мрежите ще увеличи спектъра от услуги във

...
Реализирането на 5G мрежите ще увеличи спектъра от услуги във
Коментари Харесай

Росен Желязков: Реализирането на 5G мрежите ще увеличи спектъра от услуги във всички сектори

Реализирането на 5G мрежите ще усили спектъра от услуги във всички браншове на обществото. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков на конгрес, отдаден на ролята на държавното управление за поощряване на нововъведенията. Той бе безапелационен, че това ще окаже доста влияние както върху бизнеса, по този начин и върху обществената сфера.

Росен Желязков акцентира, че е належащо да се обезпечи задоволително радиочестотен набор и да се облекчат изискванията за разгръщането на мобилните мрежи. „ Промяната на законодателството за улеснение построяването на дребни кафези, както и подмяната на оборудването, тъй че да обезпечава високоскоростен достъп от пето потомство, е значима стъпка за превъзмогване на част от трудностите, пред които са изправени операторите ", сподели той.

„ Много постоянно клетките на 5G могат да употребяват и построена към този момент инфраструктура на общините и държавните органи. Неслучайно на европейско равнище бе призната инструкция за улеснение на разполагането, и използването на електронни съобщителни мрежи. Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията в продължение на няколко години взе участие в процеса на въвеждането на условията на тази инструкция в Закона за електронните съобщителни мрежи и физическата инфраструктура ", изясни Росен Желязков.

По думите му, значим детайл от разноските за 5G мрежите е цената на придобиване на подобаващи радиочестоти. Министърът добави, че друго направление, в което е допустима поддръжка от страна на страната, е построяването на информационни линии с огромен потенциал до отдалечени и едва обитаеми региони, които не са от интерес за бизнеса. Това би понижило финансовата тежест за операторите, уточни той.

Държавата има значима роля в повишение на цифровите умения и този чисто обществен детайл има значително значение за новата екосистема, част от която е 5G, съобщи Росен Желязков. От изключителна значимост е и обезпечаването на киберзащита при внедряване на новаторски решения, в частност на 5G услугите, сподели в умозаключение министърът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР