Реализацията на завършилите студенти на пазара на труда е близо

...
Реализацията на завършилите студенти на пазара на труда е близо
Коментари Харесай

Рекорден брой работодатели на „Дни на кариерата“ в ТУ-София

Реализацията на приключилите студенти на пазара на труда е близо 100%

Ректорът на ТУ-София проф. д.т.н. Георги Михов откри ревюто „ Дни на кариерата “, което се организира за тринадесета поредна година

Близо 150 работодатели показват активността си пред студенти и преподаватели на обичайното ревю „ Дни на кариерата “ в ТУ-София, включително във филиалите на висшето образователно заведение в Пловдив и Сливен, което се организира за тринадесета поредна година.

„ Преди 13 години „ Дни на кариерата “ стартира с към 20-на работодатели и шепа студенти. Днес броят на участниците е рекорден – близо 150, а ревюто се организира и във филиалите на ТУ-София в Пловдив и Сливен “, съобщи по време на откриването член-кореспондент проф. д.т.н. Георги Михов, ректор на университета.

Изложението е един от методите студентите на ТУ-София да се свържат с евентуалния си шеф още по време на следването си. „ Благодарение и на това обичайно за университета събитие, реализацията на нашите студенти на пазара на труда е близо 100% “, добави ректорът.

„ Традиция стана студентите на ТУ-София да вършат първите си стъпки в кариерата си точно от тази среща на образованието с бизнеса. 106 на брой са българските и интернационалните компании и организации, които са през днешния ден и на следващия ден тук, на едно място, с цел да показват своята активност и да осъществят пряк контакт със студентите на ТУ-София, “ съобщи Силвия Янева, шеф на Център „ Кариера и ученици (алумни)” на ТУ-София – главен уредник на събитието.
още по тематиката
Много от членовете на Асоциацията на индустриалния капитал в България, която сплотява сектори като машиностроене, електротехника и електроника, са изложители на „ Дни на кариерата “, акцентира Васил Велев, ръководител на Асоциацията. „ Ние имаме потребност от вас, от вашите познания и умения “, сподели той.

„ Дни на кариерата “ се организира на 23 и 24 октомври в три образователни корпуса на ТУ-София – 1-ви, 2-ри и 12-ти, а на 25-ти октомври – във филиалите на ТУ-София в Пловдив и Сливен, с присъединяване на близо 150 представители от разнообразни бизнес браншове в направленията, по които образова университетът.

По време на ревюто работодателите показват своите действия пред студентите и преподавателите, ще предложат стажантски позиции, работни места и стипендиантски стратегии на младите експерти. Студентите на ТУ-София пък имат опцията да получат „ Наръчник за стажуване “, възложен от колегата на ревюто „ Съвета на дамите в бизнеса в България “.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР