Реалистичният срок за актуализация на бюджета е до три седмици.

...
Реалистичният срок за актуализация на бюджета е до три седмици.
Коментари Харесай

Каримански: До 3 седмици нужни за актуализация на бюджета

Реалистичният период за актуализация на бюджета е до три седмици. Това съобщи пред БНР ръководителят на бюджетната комисия в Народно събрание Любомир Каримански, народен представител от " ИТН ". Той акцентира, че " в случай че има избори 2 в 1, Народното събрание и президентът би трябвало да договорят това. ”.

Министърът на финансите беше явен - това, което е планувано в бюджета, е за избори 2 в 1, при нужда изборите да са в три поредни дни, министърът би трябвало да даде план какъв брой би коствало това, сподели специалистът.

Според Каримански към момента не е изнемощял разновидността за държавно управление с третия изследователски мандат. " В Народното събрание има задоволително депутати, с изключение на Има Такъв Народ, които могат да направя това ", сподели националният представител.

Председателят на парламентарната бюджетна комисия беше безапелационен, че работата ѝ ще бъде виновна и експертна, без значение какъв брой дълъг ще бъде животът на 46-ото Народно заседание.

За актуализацията на пенсиите е значимо да не бъде взривен бюджетът за 2022-ра година, а да е по този начин, че има стабилно повишаване и през идващите години: " При нас, в Има Такъв Народ, воля за актуализация на пенсиите има ".

" Корупционните схеми са най-големият камшик за България ", безапелационен бе Любомир Каримански.

" Всички страни в Европа се готвят за бежанска вълна, ние също би трябвало да имаме подготвеност. В бюджета сега липсват информация и данни за разноски, които могат да бъдат заделени за справяне при възможен бежанския напън. Това би трябвало да го направи министърът на финансите. Той самичък сподели, че сред първо и второ четене на бюджета би трябвало да се създадат планове и разбори за това какви средства са нужни при бежанска вълна към България ", разяснява още топ финансистът.

По думите му би трябвало да се подхващат дейности обезпечените ваксини против Covid-19 да бъдат употребявани.

" А ние сме подготвени да похарчим пари за нови ваксини, които занапред ще бъдат доставени в България. Какво ще вършим с тези ваксини. Наясно ли сме по какъв начин ще се обезпечи имунизационният развой, защото той ще повлияе и на стопанската система.... Всичко, което може да бъде направено в актуализацията на бюджета, с цел да има настояща стопанска система в идващите месеци, е по отношение на това какви ограничения ще вземем като предварителна защита ", разяснява Любомир Каримански. Той изрази мнението си и по опцията за обезщетения за бизнеса при Covid вълна, като акцентира, че няма по какъв начин да се изливат средства там, където не могат да бъдат дадени осезателни резултати за резултата в стопанската система.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР