Реал Мадрид сломи Селтик с резултат 3:0 в един от

...
Реал Мадрид сломи Селтик с резултат 3:0 в един от
Коментари Харесай

Реал Мадрид сломи Селтик класически в ШЛ

Реал Мадрид пречупи Селтик с резултат 3:0 в един от най-интересните мачове от първия кръг на груповата фаза в Шампионската лига. Винисиус Жуниор откри резултата за " лос бланкос " в 56-та минута, а четири минути по-късно Лука Модрич направи резултата 0:2. Еден Азар беше прецизен за третия гол на гостите в 77-та минута.

Още в 25-та секунда Селтик можеше да изненада колоса Реал Мадрид, само че удара на Лиел Абада бе блокиран от бранител на " лос бланкос ". Последва корнер, от който не пристигна нищо рисково, а секунди по-късно в 2-та минута въодушевените шотландци извършиха още един ъглов удар, след безредие в наказателното, топката стигна безвредно до ръцете на Куртоа.

Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид пречупи Селтик типичен в ШЛ
Винисиус показва бързината си и положителната си техника като проби в половината на Селтик в 4-та минута. Крилото на гостите бе спряно с нарушаване. Тони Кроос извърши заучено, като върна топката към Фредерико Валверде, който центрира, само че топката бе изчистена умерено от домакините.

Великолепно двойно подаване сред Винисиус и Бензема даде нова опция за Реал Мадрид в 11-та минута. Винисиус центрира към французина, който след двойното подаване, се освободи на втората греда. Бензема обаче не съумя да нацели топката добре и удар по този начин и не се получи, вместо това Лука Модрич стигна до топката, само че стреля в тялото на бранител.

Добра контраофанзива на Селтик в 13-та минута докара до първия прецизен удар за домакините в мача. Отново Лиал Абада се беше озовал на върха на офанзивата, откакто отбраната на Реал увисна. Израелецът не съумя да се възползва от това по-най положителния метод и изстреля топката прекомерно леко и право в средата на вратата, а Куртоа не се затрудни да улови.
Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид пречупи Селтик типичен в ШЛ
Селтик продължи да упорства, като в 21-та минута доста компактен удар на Калъм МакГрегър срещна гредата и излезе. Футболистът на домакините стреля отвън наказателното, а единствено шанса избави испанския отбор, откакто Куртоа даже не помръдна на голлинията.

Шотландският отбор изглеждаше като по-силния на терена, в 26-та минута още веднъж добър пробив на Рео Хатате в наказателното на " лос бланкос ". Японецът се опита да подаде към точката за осъществяване на дузпи, само че рикошет изпрати топката до вратата. Много неприятна вест за Реал Мадрид единствено минута по-късно - Карим Бензема се хвана за крайници и стартира да накуцва. Изглежда французинът има проблем в коляното. Малко по-късно в 30-та минута, Еден Азар се появи в игра на мястото на Карим Бензема. Това несъмнено не е добра вест за Карло Анчелоти.
Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид пречупи Селтик типичен в ШЛ
Въпреки че Реал Мадрид владееше повече топката, Селтик изглеждаше като по-опасния тим. Особено без Карим Бензема на терена.

Лука Модрич сподели техниката си и на няколко пъти разигра японеца Рео Хакате в наказателното поле на Селтик. Хърватинът върна към Дани Карвахал, който изпрати ниско центриране към влезния от пейката Еден Азар. Белгиецът не съумя да уцели топката. Само минута по-късно в 43-та, Винисиус се измъкна и остана очи в очи с Джо Харт, ударът му обаче не бе добър и англичанина се намеси решаващо, с цел да резервира нулевото тъждество.

Селтик можеше да поведе още в първите секунди на второто полувреме - Даизен Маеда засече центриране, само че не съумя да нанесе прекрасен удар. Кълбото отиваше към десния ъгъл на вратата, само че Куртоа нямаше проблеми да улови кълбото. Реал Мадрид продължи да владее топката по дълготрайно, само че Селтик изглеждаше доста добре спретнат и квалифициран за този мач и " лос бланкос " не намираха пролуки в отбраната на шотландците.
Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид пречупи Селтик типичен в ШЛ
Гостите изнесоха топката по-прекарасен метод в 56-та минута, откакто домакините пресираха надълбоко в наказателното. Фредерико Валверде проби отдясно и откри Винисиус в наказателното на Селтик. Бразилецът резервира самообладание и стреля тъкмо във вратата - 0:1.

Вдъхновен Реал Мадрид потегли решително напред и стигна до второ попадение след страхотна игра на Еден Азар, който откри Лука Модрич, а хърватина изигра ситуацията чудесно, като залъга бранител на Селтик, с цел да му се открие цялата врата. Джо Харт нямаше късмет да избави - 0:2.
Снимка: БГНЕС  Реал Мадрид пречупи Селтик типичен в ШЛ
След двете попадения, Реал Мадрид откриха надзор над мача и успокоиха темпото. " Лос бланкос " продължи с владеенето на топката, само че играчите на Карло Анчелоти продължиха да търсят нов гол. Това се случи, когато в 77-та минута Дани Карвахал откри Еден Азар, а той трябваше единствено да сложи крайници си на пътя на топката, с цел да тя влезе във врата - 0:3. Белгиецът замести уместно Бензема, като записа гол и асистенция на своята сметка.

Реал Мадрид понижи оборотите в последните минути на мача, само че гостите се възползваха от контраофанзива в 90-та минута, като Родриго бе открит с прекрасен пас. Младият футболист на гостите стреля, само че ударът му не бе задоволително добър, с цел да заплаши вратата на Джо Харт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР