Реал Мадрид с изцяло резервен състав си осигури продължаването за

...
Реал Мадрид с изцяло резервен състав си осигури продължаването за
Коментари Харесай

Резервите на Реал отказаха Нумансия още в първия мач

Реал Мадрид с напълно авариен състав си обезпечи продължаването за четвъртфиналите в Купата на Краля още при гостуването на втородивизионния Нумансия, печелейки с 3:0.

Гарет Бейл и Иско от дузпи, както и Борха Майорал донесоха безапелационния триумф за "белия балет ", който по този метод ще има напълно протоколен реванш вкъщи на 10 януари.

В първия мач на Реал за годината Зинедин Зидан заложи на състав, който се различаваше с цели 10 имена от състава за Ел Класико, с което приключи 2017-а за мадричани. Гарет Бейл получи късмет като титуляр, а Кристиано Роналдо остана отвън групата.

Реал доминираше в първите минути на мача, само че пък домакините доближиха до първите две положения пред една от двете порти. Удар на Диаманка бе блокиран, а Кико Касия сподели инстикт при изстрел на Игинио.

Постепенно обаче преимуществото на "белия балет " се изрази и в по-опасни положения. В 30-ата минута Борха Майорал получи чудесно центриране от Марко Асенсио, само че стреля над напречната греда.

4 минути по-късно Реал получи дузпа, откакто Васкес бе съборен в наказателното поле от Карлос Гонсалес. Зад топката застана Бейл, който нямаше проблем да осъществя първия си гол по испанските терени от септември насам. Марко Асенсио бе покрай удвояване на задатъка от фаул в края на полувремето, само че въпреки всичко не вкара и почивката пристигна при най-малък задатък.

Задачата на домакините се утежни в допълнение в 60-ата минута, когато втори жълт картон получи Диаманка. Въпреки това, в 77-ата минута Нумансия можеше да изравни Перес стреля ужасно от далечно разстояние, трансферира Касия, само че топката срещна напречната греда, предотвратявайки красиво попадение.

В последните минути натискът на Реал се усили, а в 88-ата минута Гутиерес събори на земята Васкес и това докара до втора дузпа за мадричани, осъществена от Иско.

В добавеното време пък бе ред на трети гол, пристигнал след центриране на Дани Карвахал и удар с глава на Борха Майорал.

В различен мач от шампионата Леванте победи Еспаньол като посетител с 2:1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР