Реал Мадрид е новият носител за Суперкупата на Испания, след

...
Реал Мадрид е новият носител за Суперкупата на Испания, след
Коментари Харесай

Реал Мадрид надви Барселона и триумфира за 13-и път със Суперкупата на Испания

Реал Мадрид е новият притежател за Суперкупата на Испания, откакто във финала на тазгодишното издание на конкуренцията надигра изрично огромния си противник Барселона с 4:1 на стадион " Ал-Авал " в Рияд, Саудитска Арабия.

С този си триумф столичани взеха реванш от " каталунците " за провалянето от тях в разногласието за трофея през предходната година и по този начин за 13-и път завоюваха шампионата, в който въпреки всичко " блаугранас " си остават най-успешния тим със своите 14 триумфа.

Финалът в Рияд стартира стремително за състава на Реал, който имаше потребност от единствено седем минути, с цел да открие резултата, когато Джуд Белингам пусна извеждащо подаване към Винисиус Жуниор и след неприятно деяние в защита на Жул Кунде топката в реалност стигна до седмицата на „ лос бланкос “, който напредна с нея, преодоля стража Иняки Пеня и на празна врата не сбърка за 1:0.

Само три минути по-късно момчетата на Карло Анчелоти към този момент водеха с 2:0, като този път Родриго се оказа самичък зад защитата на Барса, което му разреши да навлезе надълбоко в половина на „ каталунците “ и най-после да комбинира с Винисиус, за който остана само да се разпише от близко, вкарвайки втория си гол в мача.



Футболистите на Шави пробваха да отговорят незабавно на този потрес и в 12-ата минута изстрел на Феран Торес се отби от напречната греда, а при последвалата добавка на Роберт Левандовски вратарят Андрий Лунин блесна с превъзходен инстикт, с цел да избие в ъглов удар.

Дори той обаче нямаше какво да стори в 33-ата минута, когато Левандовски означи ужасно попадение с изстрел от въздуха от дъгата пред наказателното поле, намалявайки пасива на Барселона в резултата.

За злощастие на „ каталунците “ насладата им не се задържа дълго, защото в 39-ата минута Роналд Араухо повали Винисиус Жуниор в наказателното поле и основният арбитър Хуан Мартинес Мунуера отсъди дузпа в интерес на Реал. Зад топката застана точно пострадалият бразилски национал и той не сбърка от бялата точка, оформяйки своя хеттрик в срещата, с което възвърне и преднината от две попадения за мадридчани.



След почивката темпото на игра спадна, като видимо играчите на Барса направляваха повече топката, без това да води до основаването на съществени рискове пред вратата на техния противник, който търпеливо изчакваше своя момент. Той пристигна в 64-ата минута, когато Родриго се възползва от неприятно изчистена топка от отбраната на „ блаугранас “ и с обмислен удар по тревата означи за 4:1.

Броени минути след този епизод проблемите за 14-кратните носители на трофея за Суперкупата се задълбочиха, тъй като те останаха и с човек по-малко след изгонването на Роналд Араухо, който получи втори жълт картон поради изритване в крайници на Винисиус.

В оставащото време до края Барселона въпреки всичко се опита да направи загубата си малко по-почетна, само че положителните изяви на вратаря Лунин направиха по този начин, че резултатът в столицата на Саудитска Арабия да остане неизменен.

— Real Madrid C.F. (@realmadriden)

Така, късото турне в Близкия изток за испанските тимове завършва с трофей за Реал Мадрид и отчаяние за Барселона, само че и на двата състава им следва бързо да се върнат към уговорките си в Испания, където през седмица предстоят осминафиналите в шампионата за Купата на Краля. " Лос бланкос " ги чака вълнуващо столично дерби против Атлетико Мадрид в повтаряне на полуфинала за Суперкупата отпреди няколко дни, когато футболистите на Карло Анчелоти се постановиха с 5:3 след продължения. В същото време " каталунците " ще имат за противник третодивизионния Унионистас де Саламанка, който остана най-нискоразредния участник, оживял в конкуренцията.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР