Реал Мадрид е новият лидер във временното класиране в Евролигата

...
Реал Мадрид е новият лидер във временното класиране в Евролигата
Коментари Харесай

Реал разгроми Цървена звезда без Кампацо и поведе в Евролигата

Реал Мадрид е новият водач във краткотрайното класиране в Евролигата все още. Тимът на Чус Матео съкруши Цървена звезда със 79:59 (25:16, 13:18, 19:17, 22:8) в “Щарк Арена ” в среща от 18-ия кръг на шампионата. По този метод “белите ” към този момент разполагат с баланс от 12-6 и се изстрелват на първото място в таблицата, до момента в който втори остава отборът на Монако със същия баланс. “Звездашите ” пък са на десетата позиция с 9-9.

Участие в срещата, за жалост, не взе новото попълнение на Цървена звезда Факундо Кампацо, който можеше да се изправи против някогашния си тим, в случай че тимът му не беше осъден да не записва нови играчи до края на месец февруари. Домакините бяха и без Лука Вилдоса, което се отрази доста на представянето на тима, изключително през последната четвърт, в която мачът действително се реши.

Реал можеше да се поздрави с двуцифрена преднина още във втората четвърт, когато отборът на Матео поведе с 14 точки при 31:17. Водени от своя водач Неманя Недович обаче “звездашите ” настигнаха противника до края на полувремето, скъсявайки разликата до четири при 38:34, а на старта на третия интервал доближиха и до цялостен поврат при 42:47. С две следващи мощни точкови серии обаче гостите от Мадрид си върнаха контрола върху мача и откакто се отскубнаха напред при 69:51, повече не погледнаха обратно.

Джанан Муса финишира с 19 точки и 6 битки за Реал. Валтер Таварес приключи с дабъл-дабъл от 17 точки и 12 битки, а Петр Корнел прибави 12 точки и 5 овладени топки.

Неманя Недович се отличи с 18 точки за Цървена звезда. Филип Петрушев вкара 17, а Огниен Добрич се разписа с 11 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР