Реал Мадрид допусна загуба с 0:1 при гостуването на Еспаньол

...
Реал Мадрид допусна загуба с 0:1 при гостуването на Еспаньол
Коментари Харесай

Еспаньол шокира Реал Мадрид в последната минута

Реал Мадрид позволи загуба с 0:1 при гостуването на Еспаньол в първия дуел от междиния 26-и кръг на Примера дивисион. Победното попадение за домакините падна в последната минута на добавеното време, а негов създател стана доста интензивният в този дуел Жерард Морено.

" Белия балет " излезе в пробен състав, като измежду титулярите липсваха седем съществени футболисти, измежду което огромната звезда Кристиано Роналдо. С това треньорът Зинедин Зидан сподели, че приоритет пред " белия балет " е реваншът с Пари Сен Жермен от 1/8-финалите в Шампионската лига.

Загубата е първа за Реал Мадрид против Еспаньол от 21 мача. В предходните 20 конфликта отборът от Барселона беше постигнал едвам три равенства.

Warming up on a chilly evening in Barcelona! Not long to go now until kick-off...#RMLiga pic.twitter.com/NDOwFo2ecb
— Real Madrid C.F. (@realmadriden) February 27, 2018
Гостите се настаниха в полето на Еспаньол от първата минута, а в седмата стигнаха до първото си съществено голово състояние. Ашраф Хакими центрира, а Гарет Бейл засече топката с глава от близко, само че вратарят на домакините Диего Лопес избави. Териториалният превес на гостите продължи, само че в първите 25 минути нямаше други чисти положения. В 26-ата минута Реал можеше да получи гол след неточност в отбраната, само че футболистите на Еспаньол не съумяха да се възползват.

В 30-ата минута Жерард Морено прати топката във вратата на Навас, само че гол не беше зачетен заради засада. Пет минути преди края не беше отсъдена дузпа за Реал Мадрид, откакто Виктор Санчес игра с ръка след удар на Гарет Бейл от наказателното поле. Уелсецът стреля мощно по земя, а футболистът на Еспаньол се хвърли на тревата пред топката, като я спря с лявата си ръка.

През второто полувреме Реал Мадрид упражни сериозен напън в първите 15 минути, само че Диего Лопес с няколко положителни намеси опази мрежата си от попадение. Постепенно Еспаньол изравни играта и даже на моменти играчите на домакините бяха по-активният отбор на терена. В 63-ата минута Бейл опита да изненада Лопес с удар от дъгата на наказателното поле, само че изстрелът му беше много неакуратен. Три минути по-късно пред Бейл се отвори нов късмет, само че уелсецът не се възползва от него.

Четвърт час преди края Еспаньол стигна до най-хубавата си опция да открие резултата, само че Навас избави удара от близка отдалеченост с глава на Морено. Само минута по-късно и Серхио Гарсия опита шанса си с удар от въздуха, само че не откри очертанията на вратата.

Две минути преди края Еспаньол можеше да шокира гостите след пробив отдясно на наказателното поле, само че технично ориентираният с вътрешен фалц към далечната греда удар на Морено мина на сантиметри настрана от вратата. Реал отговори с доста хубава офанзива, само че бранител на домакините почисти в ъглов удар.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

Примера дивисион 26 кръг, вторник 27 февруари  Еспаньол 1:0краен резулат  Реал Мадрид
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР