Реал (Мадрид) допусна първа грешна стъпка за новия сезон, след

...
Реал (Мадрид) допусна първа грешна стъпка за новия сезон, след
Коментари Харесай

Валенсия измъкна точки от Реал Мадрид

Реал (Мадрид) позволи първа неверна стъпка за новия сезон, откакто приключи 2:2 вкъщи с Валенсия в среща от втория кръг на испанската Примерад дивисион. Преди началото на срещата "белият балет " сподели на почитателите шампионската купа от предишния сезон, Суперкупата на Европа и Суперкупата на Испания.

Марко Асенсио (10, 83) вкара два прелестни гола за "кралския " клуб, само че те не бяха задоволителни за триумфа. В отсъствието на капитана Серхио Рамос, сменен в отбрана от Каземиро в този мач, защитата на домакините се пропука на два пъти при головете на Карлос Солер (18) и дебютанта за "прилепите " Жофри Кондогбия (77).

Още във 2-ата минута Рубен Везо от гостите игра с ръка в наказателното поле, откакто първо топката отскочи от бедрото му. Съдията Фернандес Борбалан обаче не уточни бялата точка.

В 10-ата минута Реал поведе в резултата след красиво попадение на Марко Асенсио, който се разписа с удар от дъгата пред наказателното поле. Седем минути по-късно Асенсио центрира рисково отдясно, само че Бензема остана под топката, а при ответната офанзива „ прилепите” изравниха. Лато центрира и непокритият Карлос Солер (18) изравни с диагонален удар – 1:1.

Последваха пропуски на Марсело и Бензема, който в 37-ата минута удари греда при вдигнат байрак за засада. До края на полувремето Иско и още веднъж Бензема имаха късмет да се разпишат, само че не съумяха да го създадат.

Матео Ковачич влезе в игра на почивката на мястото на Иско, а „ белият балет” опита да натисне противника. Гарет Бейл и Бензема не съумяха да вкарат гол от преференциални позиции, а Жофри Кондогбия пропусна за гостите от близка отдалеченост.

В 66-ата Марсело центрира и Бейл засече топката с глава, само че я заби в земята и по-късно тя излезе в навън. Минута по-късно и Модрич не съумя да вкара, откакто ударът му бе отразен от вратаря Нето.

Последваха пропуски на Симоне Дзадза и Даниел Парехо от директен свободен удар за гостите, с цел да се стигне 77-ата минута, когато бранителите на Реал сгрешиха. Родриго Морено подаде към дебютанта в този мач Жофри Кондогбия, който от междинна отдалеченост простреля Кейлор Навас за 1:2.

В 83-ата минута Марко Асенсио извърши точно директен свободен удар и с втория си гол в мача изравни за 2:2. Последва заключителен взлом на домакините в търсене на цялостния поврат и успеха, само че Бензема просто нямаше ден и направи още няколко съществени пропуща. В добавеното време след удар с глава на французина и интервенция на вратаря Нето топката се отклони в страничната греда.

След равенството и двата отбора имат по 4 точки в актива си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР