Реакцията на западноевропейските държави е логична - превозваческите фирми от

...
Реакцията на западноевропейските държави е логична - превозваческите фирми от
Коментари Харесай

Курумбашев: Западноевропейската реакция срещу транспортния бранш на Централна и Източна Европа е логична


Реакцията на западноевропейските страни е разумна - превозваческите компании от Централна и Източна Европа през последните години имат мощни позиции в Западна Европа.

Така Петър Курумбашев, евродепутат от Партията на европейските социалисти и единствен български представител в транспортната комисия на Европейския парламент, очерта разположението на силите при гласуването на препоръчаните нови европейски правила за почивките и командировъчните на водачите.

Пред БНР той разясни, че в последните години страната ни освен е възстановила славата си на транспортьор от времето на „ Сомат “, а даже имаме доста повече камиони – разяснява се цифра от 70 хиляди камиона с българска регистрация. Факт е, че сигурно доста повече от 100 хиляди души се устоят от този бизнес, а българските водачи получават много съществени заплати, съобщи евродепутатът.

В наша изгода са 250-300 гласа, против нас са 450-500 гласа. „ Първото гласоподаване в първата комисия, която не е водещата комисия - по претовареност и обществена политика, е изгубено. Предстои второто гласоподаване. Във вторник ще имаме последно разискване на така наречен взаимни отстъпки. Самото гласоподаване в транспортната комисия ще бъде на 24 май. Нека да имаме и втори експериментален камък - водещата комисия. Третото гласоподаване ще пристигна в пленарната зала. Като цяло разпределението на гласовете в Народното събрание не е в наша полза", сподели Курумбашев.

Курумбашев счита, че е добре българското държавно управление да се опита да затвори тази регулация по време на председателството ни, тъй като ръководителят формулира общата позиция на държавите-членки, а идващият ръководител на Съвета на Европейски Съюз е Австрия.

На 16 и 17 май българските транспортни компании ще стачкуват против лансирания от френския президент Еманюел Макрон пакет за подвижност. Българското държавно управление застана зад настояванията на превозвачите ни. Секторът е много накълцан, не знам дали сходно предложение може да консолидира повече нашите превозвачи за в бъдеще, означи Курумбашев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР