Реакциите и прогнозите на Националния оперативен щаб бяха в голямата

...
Реакциите и прогнозите на Националния оперативен щаб бяха в голямата
Коментари Харесай

Бивш зам.-министър: Повечето реакции и прогнози на щаба бяха грешни

Реакциите и прогнозите на Националния действен щаб бяха в огромната си част неправилни и към момента няма изясненост каква е епидемиологичната конюнктура в България във връзка с ковид. Всичко това демонстрира потребността от цялостна промяна в здравната система у нас. Това разяснява пред БНР ръководителят на Центъра за отбрана на правата в опазването на здравето и някогашен зам.-министър доктор Стойчо Кацаров.

Повод за думите му беше коментарът на премиера Бойко Борисов от утринния брифинг: „ Справихме се прелестно в една доста тежка болест и пандемия “.
Националният действен щаб стопира ежедневните си брифинги Справихме се прелестно в доста тежка пандемия, сподели министър председателят Борисов
„ Самохвалството в този случай е несвоевременно, тъй като множеството от реакциите и прогнозите на щаба бяха неправилни “, безапелационен е доктор Кацаров, като той напомни, че първата позиция на щаба е била, че грип Б е по-страшен от COVID-19, а по-късно оценките са стигнали другия полюс – че това е една от най-страшните заболявания, с които човечеството се е сблъсквало.
Отчет: Работата на Националния действен щаб за 100 дни Какво демонстрира статистиката досега?
" Отмяната на брифингите на НОЩ и анулацията на изключителните ограничения идва на фона на 25 новозаразени, а оповестяването на изключителното състояние на 13-и март беше при 10 нови инфектирани ", уточни доктор Кацаров и означи, че и до момента липсва оценка на епидемиологичната конюнктура в страната.

" Организацията през цялото време беше неприятна - липсваше проект и оценка ", разяснява той и акцентира, че това демонстрира нуждата от промяна в здравните институции и цялата система.

Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 2 585 25 147 1 322 Света 6 586 010 23 315 388 250 3 181 180 Заразени* Нови Починали България 2 585 25 147 Света 6 586 010 23 315 388 250
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР