РБ Лайпциг постигна изразителна победа с 4:2 в гостуването си

...
РБ Лайпциг постигна изразителна победа с 4:2 в гостуването си
Коментари Харесай

РБ Лайпциг повали Кьолн в голово шоу

РБ Лайпциг реализира изразителна победа с 4:2 в гостуването си на Кьолн от 29-ия кръг в Бундеслигата. Двата отбора направиха много прелестен за гледане мач с положения и пред двете порти и цели шест попадения, само че класата на гостите се оказа по-голяма и те разумно си потеглиха с трите точки от " Райн Енерги Щадион ". Джон Кордоба (7) изведе " Козлите " напред, само че Патрик Шик (20), Кристофър Нкунку (38) и Тимо Вернер (50) обърнаха нещата в интерес на гостите. Антони Модест (55) върна за малко интригата, само че Даниел Олмо (57) постави точка на разногласието.

Кьолн откри резултата с първата си по-добра офанзива в мача. В 7-ата минута Елвис Реджбекай бе изведен на скорост и от дребен ъгъл нацели гредата, топката обаче се върна в краката на Кордоба, който без закъснение я прати в мрежата за 1:0.

В 20-ата минута обаче резултатът бе подравнен. При едно центриране в наказателното поле Патрик Шик се извиси и с глави означи за 1:1.

Гостите направиха цялостен поврат в 38-ата минута, когато Нкунку получи превъзходен извеждащ пас сред двама бранители и оснала очи в очи с вратаря технично означи за 1:2.

В началото на втората част Република България ЛАйпциг усили преднината си след светкавична контраофанзива. Вратарят Петер Гулачи улови една центрирана топка и без закъснение я прати в предни позиции към Тимо Вернер, който надбяга бранителите на противника и невъзмутимо осъществя за 1:3.

" Козлите " върнаха интригата в 55-ата минута със страховит гол на Антони Модест с изстрел от далечна отдалеченост.

Радостта на домакините обаче бе къса и в 57-ата минута при едно центриране от корнер топката не бе избита добре и се озова в Олмо, който с изстрел от границата на пеналта бе прецизен за 2:4.

Любопитна обстановка имаше в 72-ата минута, когато съдията отсъди дузпа за Кьолн, само че по-късно прегледа обстановката благодарение на ВАР и промени решението си.

Така Република България Лайпциг взе своето от този мач и си върна 3-ото място в таблицата с 58 точки. Кьолн пък няма победа към този момент пет следващи мача и остава на 11-ото място с 34 точки.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ
Бундеслига 29 кръг, понеделник 1 юни  Кьолн 2:4краен резулат  Ред Бул Лайпциг
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР