Развиващите се страни ще платят рекордните 400 милиарда долара за

...
Развиващите се страни ще платят рекордните 400 милиарда долара за
Коментари Харесай

Разходите за климата могат да доведат нациите до ръба на фалит

Развиващите се страни ще платят рекордните 400 милиарда $ за обслужване на външния дълг тази година, а близо четири дузини не могат да похарчат парите, от които се нуждаят за адаптиране към климата и стабилно развиване, без да рискуват да изпаднат в несъстоятелност през идващите пет години. Това демонстрират данните от доклад, управителен от Бостънския университет, оповестен на в навечерието на пролетните срещи на МВФ/Световната банка, предава.

Докладът от Проекта за облекчение на дълга за екологично и приобщаващо възобновяване (DRGR) откри, че 47 разрастващи се страни ще доближат праговете за несъстоятелност на външния дълг, избрани от Международния валутен фонд (МВФ), през идващите пет години, в случай че влагат нужните суми в реализира задачите на Програмата до 2030 година и Парижкото съглашение.

„ Те щяха да бъдат в толкоз огромно дългово усложнение, че щяха да почукат на вратата на (неизпълнение), като се има поради настоящата дългова среда, в случай че се опитат да активизират подобен тип финансиране “, сподели Кевин Галахър, шеф на Бостънския университет Център за световна политика за развиване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР