Развитието на задвижващите системи във Формула 1 е замразено, но

...
Развитието на задвижващите системи във Формула 1 е замразено, но
Коментари Харесай

Ферари засилва двигателя си с 30 конски сили през 2023г?

Развитието на задвижващите системи във Формула 1 е замразено, само че все пак доставчиците им се пробват и намират способи за увеличение на мощността, с която да разполагат водачите на пистата. 

В хода на зимната пауза всички тимове са работили по „ сместването ” на новите задвижващи системи в новите коли, търсенето на по-нисък център на тежестта, по-добро изстудяване и така нататък

Според вестник La Gazzetta dello Sport, най-сериозен напредък в увеличението на мощността през зимата са постигнали инженерите на Ферари – с 30 конски сили повече спрямо 2022 година. При Мерцедес нарастването е сред 16 и 20 конски сили, а при Хонда – 10. На пръв взор това не е доста, само че тъкмо тази спомагателна мощ може да има значимо значение при търсенето на оптималната скорост на вършиме – там, където беше главното преимущество на Ред Бул през предишния сезон.

През предходната година във Ферари имаха съществени проблеми с надеждността на задвижващата система 066/7, най-много с турбото и мотор-генератора MGU-H. Заради това се наложи моторите на Шарл Леклер и Карлос Сайнц да работят на по-ниски обороти и оттова – с по-ниска мощ, като към края на сезона този проблем мече беше съвсем решен. А в този момент италианците са съумели да прибавят и още мощ.

Според източниците на италианския вестник, в Алпин няма повишение на мощността на задвижващата система, само че пък там са съумели да реализират много по-добри резултати във връзка с надеждността.

През зимата инженерите на Мерцедес са работили главно върху намаляването на триенето в мотора, като са получили и нови смазочни материали от Петронас.

В Хонда главните старания пък са били ориентирани към повишение надеждността на двете мотор-генераторни групи MGU-H и MGU-K плюс замяна на редица обособени детайли в мотора, с цел да се реализира понижаване на загубите на сила.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР