„Развитието на Северозападния регион е наша последователна политика във времето.

...
„Развитието на Северозападния регион е наша последователна политика във времето.
Коментари Харесай

Филип Попов: Нужна е повече грижа на държавата за изоставащите региони

„ Развитието на Северозападния район е наша поредна политика във времето. Сега приказваме за нещо, сложено на масата – съответен законопроект, който ще бъде импортиран в Народното събрание след публично разискване и разискване с всички парламентарни групи. Предлагаме специфичен закон, създаващ инструментариум на страната за финансиране на този регион”, съобщи секретарят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” Филип Попов пред БНР. По думите му предлагането на левицата е всяка година да има специфичен Фонд със 100 милиона лв. в бюджета на страната и този фонд да се ръководи от Управителен съвет.

Той акцентира, че от Българска социалистическа партия са описали в закона си и от кого би трябвало да се състои управителният съвет, както и по какъв начин се вземат решенията.

Част от предложенията на левицата, свързани с разходването на фонда, са: основаване на индустриални паркове, субсидиране на жилищни стратегии, студентски стипендии против обезпечено връщане на учещите в района, налагането на районни туристически артикули.

„ Нужна е повече грижа на страната за изоставащите райони, тъй като те сами не могат да се измъкнат без целеносоначена помощ”, безапелационен е депутатът. Той разяснява, че след пилотния план със Северозапада, такива оферти би трябвало да има и за районите Странджа-Сакар и Родопите. „ Това е първата действителна стъпка за развиване на Северозападния регион”, сподели още Попов.

„ В България няма вложения и капитали, тъй като няма хора – и противоположното. Трябва да разчупим този обаян кръг посредством целенасочени ограничения на страната. Това ще подтиква търговията и оставането на българите по родните им места. Няма по-хубаво от това човек да може да се развива в родното си място и страната да му помогне за това”, счита още националният представител от левицата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР