Развитието на събитията в Украйна предизвика сериозни притеснения дали бюджетът,

...
Развитието на събитията в Украйна предизвика сериозни притеснения дали бюджетът,
Коментари Харесай

Има ли страх за доставките на газ? Говорят управляващите

Развитието на събитията в Украйна провокира съществени терзания дали бюджетът, който беше признат в петък, ще покрие всички нараснали разноски на страната. Има ли боязън у ръководещите, че Русия може да дръпне кранчето за доставки на синьо гориво за страната ни?

Никой не знае дали Русия ще спре доставките на газ към България. На процедура Русия се намира в изискванията на война, ситуацията е извънредно динамично и става все по-тежко на територията на Украйна, съобщи пред Българска национална телевизия Венко Сабрутев - заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание и народен представител от " Продължаваме промяната ".

Той заяви, че Министерството на енергетиката и Българският енергиен холдинг са основали работна група, в която се търсят други възможности при сюжет прекъсване на природния газ от Русия, други възможности за доставки на горива и на мазут, с който да работят тецовете.

Над 931 милиона лв. са заложени за енергийни обезщетения, посочи депутатът.

Не се чака хиперинфлация или неконтролируема инфлация напролет, безапелационен е Сабрутев.

Може да се поздравим с това, че в петък гласувахме един бюджет на растежа, само че и бюджет, който дава нужната опция на Министерският съвет да прави разноски, свързани с филантропичната помощ за Украйна, изясни Сабрутев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР