Развитието на информационните технологии днес все повече се свързва с

...
Развитието на информационните технологии днес все повече се свързва с
Коментари Харесай

Владимир Христов: С Теленор дигиталното образование на децата ни е по-достъпно и сигурно


Развитието на осведомителните технологии през днешния ден от ден на ден се свързва с тематиката за разрастване на човешкия капацитет. Съвременният консуматор чака от своя мобилен оператор да бъде негов приближен сътрудник в цифровия свят, като развива капацитета си да популяризира технологиите, да предлага модерни артикули и улеснява избора на клиентите, в това число в считаната до момента за много консервативна система – тази на образованието. Как в актуалната динамична среда един телекомуникационен оператор отстоява лидерската си позиция, беседваме с Владимир Христов, шеф „ Маркетинг частни клиенти и продуктово развиване “ в Теленор България.

Г-н Христов, за какво компания като Теленор си сложи за цел създаването на начинания и артикули в поддръжка на децата и цифровото обучение?

В Теленор постоянно се стремим да предоставяме на нашите клиенти това, което има директно значение за тях. Приемаме техните цели за свои, а това значи непрекъснато използване на новаторски подходи при внедряването на продуктите и услугите ни.

Това е нашият характерен метод за правене на бизнес, който обезпечава непрекъснато, качествено преживяване за потребителите и създаване на цифрова просвета в обществото.

Z поколението е цифрово, мобилно, технологиите са втъкани в природата им. Те поддържат връзка между тях посредством технологии, стриймват видео в метрото, приготвят уроците си на мобилното си устройство. Тяхното любознание и отвореност към новите технологии би трябвало да бъде подкрепено, тъй че да ги трансформира от елементарни консуматори през днешния ден в създатели на следващия ден.

Тук ролята на доставчиците на телекомуникационни, цифрови решения е основна. Ние в Теленор одобряваме тази отговорност съществено и от години поддържаме освен планове за основаване на цифрови привички и обучение, само че и интензивно създаваме лични артикули, с които клиентите да се защитят онлайн.

Кои са най-значимите начинания на Теленор в посока поддръжка на цифровото обучение?

Все по-дългото престояване в мрежата изисква високо равнище на цифрова просветеност, която да даде успокоение и сигурност и на децата, и на родителите им при прилагане на технологии. Потребителите с съображение имат нараснали упования към бизнеса и институциите да им подсигуряват дължимото равнище на отбрана на данните. Дори детето да не се замисли, преди да натисне следващия бутон, родителите могат да създадат нужното и да вземат превантивни ограничения къде детето им може да достъпва избрана информация. В цифровото пространство децата би трябвало знаят по какъв начин могат да защитят своите персонални данни, до момента в който се забавляват и учат.

Безопасен интернет (Safer Internet) е една от нашите най-дългогодишни и устойчиви обществено виновни стратегии на Теленор. Част от Safer Internet са и двете издания на извънредно известното измежду децата онлайн съревнование “Дигитални скаути “ (Digital Scouts), с което срещаме младежите с заплахите в интернет и способите, по които те могат да се защитят. Говорейки на техния език, посредством геймификация надграждаме и развиваме методите, по които да създадем цифровия свят по-разбираем, по-спокоен и наличен за децата. В продължение на дългогодишните ни старания през 2020 година въведохме и услугата за отбрана от рискове в интернет “Онлайн защита”, която пази клиентите до момента в който търсят в интернет онлайн. Миналата година обявихме и партньорството си с издателство КЛЕТ, с цел да можем да предложим на нашите клиенти и достъп до просветителната платформа iZZI.

Защо решихте да сте сътрудник точно на iZZI и какви преимущества носи тя на Вашите клиенти?

В Теленор постоянно сме били отворени към партньорства в поддръжка на обществото и най-много децата. Те прекарват огромна част от деня си на другите устройства, изключително при отдалечено образование. Гледайки напред, се запитахме какво можем да създадем, с цел да допринесем за удобството и спокойствието на родителите в това отношение. Така естествено се появи концепцията за колаборация с издателство КЛЕТ. След срещите с тях установихме, че имаме доста сходна визия за образованието и построяването на значимите привички и умения на децата. Така затворихме кръга от цифрови услуги - от заниманието и изкуството, през информираността, до най-важното за едно общество – образованието.

А що се отнася до платформата iZZI, преимуществата й са безспорни за всички страни в просветителния развой. iZZI е последващо потомство интерактивна среда за по-лесно предаване на познания и по-увлекателно асимилиране на образователния материал. Понеже платформата дава опция за осъществяване на присъствено и отдалечено образование, както и за самоподготовка, оказваме помощ на всички деца да се усещат добре, да играят и да учат, до момента в който се забавляват умерено у дома. Когато пък са в класните стаи, ученическите им раници безусловно са към този момент по-леки с помощта на това партньорство.

Зад iZZI се крие цяла галактика от образователни запаси и всичко належащо, с цел да улеснява учителите, да оказва помощ на родителите и да образова по завладяващ метод учениците. Тук идва и нашата роля с предложенията към клиентите. Основната ни концепция е да осигурим на всеки опция да употребява най-модерните услуги, без да се постанова за задачата да подхваща комплицирани стъпки. Платформата iZZI при нас може да бъде употребена от всеки клиент и може да бъде задействана на съвсем всички тарифни проекти непосредствено през нашето приложение MyTelenor. В допълнение предлагаме и специфични цени с устройства на алегорична цена, с цел да подкрепим цифровото обучение в сложен миг.

Какви са идващите Ви стъпки за развиване в тази тенденция?

Като телекомуникационен снабдител Теленор е катализатор на редица стопански и публични процеси и ние желаеме потребителите да са част от тях. Затова се вслушваме, предугаждаме техните потребности, тъй че да увеличим оптимално изгодите от технологиите за ежедневния живот на хората. Но добре разбираме, че да вземем за пример умеенето да насърчиш интереса на един актуален възпитаник към учебното заведение не се крие единствено в това да предложиш цифрови решения, отговарящи на неговите потребности. 5G мрежата отвори нова страница в приноса компанията за цифровата промяна и развиването на цифровото общество в страната. Това е идея, в която влагаме повече от 20 години посредством непрекъснато надграждане на нашата четирикратно сертифицирана Best in Test мрежа и услуги, предлагащи на клиентите допустимо най-хубавото мобилно преживяване.

На този стадий не мога да разкрия повече за проектите ни в тази посока само че мога да потвърдя, че задължението ни към даването на отговарящите на потребностите на цифровото общество остава неизменен и че цифровото обучение и отбраната на потребителите онлайн ще продължат да бъдат фокус за Теленор и отсега нататък.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР