Разваленият цип е най-честата причина за смъртта на любимите ни

...
Разваленият цип е най-честата причина за смъртта на любимите ни
Коментари Харесай

Обущар показа полезен трик за развален цип

Разваленият цип е най-честата причина за " гибелта " на обичаните ни ботуши, якета, панталони и раници. След куп напразни опити да го изправим, доста от нас вземат решение да се откажат от тях и да ги изхвърлят на боклука, вместо да се занимават с това да ги носят на обущар или шивач.

За благополучие, в интернет се появи отговора на този по този начин постоянно срещан проблем. В Instagram обущар сподели по какъв начин разминаващият се цип може да бъде поправен елементарно и просто единствено с няколко придвижвания, написа jenata.blitz.bg.

От лондонското ателие за ремонт на обувки Original Cobblers LTD неотдавна споделиха видео, в което майсторът споделя в детайли и най-важното - демонстрира, по какъв начин да отстраним един от най-често срещаните проблеми, които пораждат с циповете.

Майсторът демонстрира какво да вършим, когато плъзгачът се движи мъчно, само че ципът не се закопчава

Това се случва поради плъзгача, чиито успоредни пластини в последна сметка се разхлабват и престават да притискат зъбците задоволително, с цел да затворят ципа.

За този способ би трябвало да поставите нещо компактно под плъзгача. Обущарят употребявал специфична железна стойка за ремонт на обувки. Но вие може да употребявате всичко, стига да е в положение да устои на удара на чука. Ще са ви нужни и клещи.

Със сигурност към този момент сте пробвали да поправите цип с клещи, като първо сте стегнали едната страна, а по-късно другата. Това е много постоянно срещан способ, само че има няколко минуса.

На първо място, при стягане на единия край, другият се разхлабва. И второ, централната напречна пластинка на плъзгача се разхлабва и той просто се разпада на две елементи.

За да затегнете плъзгача и да го запазите недокоснат, поставете по едно и също време краищата на клещите върху двата края на плъзгача.

След това остава единствено да ги ударите с чука, като по този метод стегнете по едно и също време и двата края на плъзгача.

" В 90% от случаите няма да имате потребност от нов цип, в случай че всичко със зъбците е наред ", споделя обущарят във видеото.

Първоначално компанията разгласява видеоклипа в TikTok, където единствено за три дни видеото събра над 2,3 милиона гледания и над 300 000 лайкове.

От Original Cobblers LTD споделят, че след качването на видеото доста хора са поискали да бъдат качени още клипчета със препоръки и трикове за грижа за обувките.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР