Разузнавателните служби на Русия много добре знаят кои са организаторите

...
Разузнавателните служби на Русия много добре знаят кои са организаторите
Коментари Харесай

Разузнавателните служби на Русия много добре знаят кои са организаторите на атентата в Москва

Разузнавателните служби на Русия доста добре знаят кои са уредниците на терористичната офанзива в Москва. Това съобщи ръководителят на ФСБ на Руската федерация Александър Бортников в изявление за журналиста Павел Зарубин.

„ Виждаме проблеми, които съществуват и са зародили поради актуалните събития в Украйна, за жалост. Това няма по какъв начин да не ни тревожи. Има обаче такива, които напуснаха и проведоха бойни елементи, има и такива, които имаха намерение да го създадат. Във всеки случай, всички правоохранителни органи и разузнавания в страната са интензивно ангажирани с това. И както сподели нашият президент, ще ги назовем по име. Ние знаем кои са уредниците на подготовката и провеждането на офанзивите на наша територия “, съобщи Бортников.

По думите му в цялата страна се работи интензивно по отношение на терористичната офанзива в Crocus City Hall.

Той също по този начин добави, че специфичните служби „ ще създадат всичко належащо, с цел да открият и санкционират тези негодници “


На 25 март съветският президент Владимир Путин съобщи, че следствието на терористичната офанзива в Crocus City Hall край Москва би трябвало да се организира без политически пристрастия. Той означи, че Русия се интересува от това кой е поръчал това закононарушение. Вече се знае, че е осъществено от радикални ислямисти.

„ Както означи президентът, би трябвало да се отговори на въпроса за какво терористите се пробваха да отидат в Украйна, откакто направиха закононарушението в Крокус: „ Кой ги чакаше там? “, добави още Бортаников.

Преди дни той уточни с пръст съответно Съединени американски щати, Обединеното кралство и Украйна. По думите му точно те стоят зад офанзивата в концертната зала в Москва. При офанзивата починаха минимум 139 души в петък. Ранените са повече от 300.

ИДИЛ пое отговорност за случилото се, само че Русия като че ли не има вяра на това

Руски публични лица продължиха да настояват, че Украйна и Западът са имали роля в смъртоносната офанзива в московската концертна. Киев обаче гневно отхвърля.

Без да предлага никакви доказателства, Александър Бортников повтори изказванията на президента Владимир Путин, и свърза офанзивата с Украйна. Той обаче призна, че задържаните обвинени са „ радикални ислямисти “.

Филиалът на ИДИЛ твърди, че е направил офанзивата. Американското разузнаване пък съобщи, че има информация, потвърждаваща, че групата е виновна. Френският президент Еманюел Макрон сподели, че Франция също разполага с разследващи данни, сочещи „ организация на ИДИЛ “ като виновна за офанзивата.

Но макар признаците, сочещи към ИДИЛ, Путин настоя за хипотетичното украинско присъединяване. Нещо, което президентът Володимир Зеленски отхвърли, обвинявайки водача на Кремъл, че се пробва да нагнети жар, до момента в който силите му се бият в Украйна.

Бортников твърди, че западните шпионски организации също биха могли да бъдат забъркани в най-смъртоносната терористична офанзива на съветска земя от две десетилетия

Но призна, че е получил американски сигнал за офанзивата.

„ Смятаме, че радикални ислямисти са подготвили акцията, а западните специфични служби са съдействали.  Украинските специфични служби също са имали директно присъединяване в нея “, сподели Бортников, без да дава детайлности.

Той повтори изказванието на Путин, че четиримата стрелци са се опитвали да избягат в Украйна, когато са били задържани, представяйки го като доказателство за хипотетичното присъединяване на Киев.

Но това изказване беше леко подкопано от властническия президент на Беларус Александър Лукашенко, който сподели във вторник, че обвинените са се отправили към Украйна, тъй като се притесняват от непоколебим надзор на границата с Беларус.

Източник: https://www.business-gazeta.ru/Превод: SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР