Разтворимото кафе се приготвя бързо, има дълъг срок на годност

...
Разтворимото кафе се приготвя бързо, има дълъг срок на годност
Коментари Харесай

От какво се прави разтворимото кафе и вредно ли е за здравето?

Разтворимото кафе се подготвя бързо, има дълъг период на валидност и доста разнообразни усети. Да, и не е толкоз скъпо, колкото елементарното. Но какъв брой нездравословно е в действителност за вашето здраве? 

Натуралните кафеени зърна в действителност се употребяват за производството на разтворимо кафе. Това обаче са най-евтините сортове, остатъкът от некачествени и дефектни зърна.

Колко кофеин съдържа разтворимото кафе?

Всичко зависи от производителя и марката. В суха форма такова кафе нормално съдържа почти 1500-2000 mg кофеин на 100 g артикул. Що се отнася до готовата напитка, всичко зависи от количеството прахуляк или гранули в чашата. Например от една равна чаена лъжичка кафе на прахуляк или гранули ще получите почти 30-40 мг кофеин, от две чаени лъжички – до 60-80 мг.

И въпреки всичко има изгоди от разтворимото кафе. Има диуретичен резултат, отстранява непотребната вода от тялото и понижава възприятието на апетит. Но в случай че го консумирате прекалено, може да изпитате гадене, бодърствуване, нараснало кръвно налягане и интензивен пулс. Освен това, в случай че пиете кафе на празен корем, може да почувствате мъчителни конвулсии или дискомфорт в стомаха.

На дамите се предлага да пият до 3-4 чаши кафе дневно, на мъжете - не повече от 5 чаши.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР