Разтърсващи думи на проф. Валери Стефанов за езика.Трябва да бъдем

...
Разтърсващи думи на проф. Валери Стефанов за езика.Трябва да бъдем
Коментари Харесай

Разтърсващи думи на проф. Валери Стефанов. Как започва упадъкът

Разтърсващи думи на проф. Валери Стефанов за езика.

„ Трябва да бъдем усърдни в езика, да знаем, че в действителност езикът е мярата за нашата добродетелност, за нашата интелектуална дарба. Когато ни гледат по какъв начин горим, хората получават визия и в действителност кои сме и какво представляваме. Упадъкът на езика е начало на упадъка на една нация “, съобщи писателят проф. Валери Стефанов в изявление на 24 май за бТВ.

„ Трябва да си намерим гласът, гласът е щит, зов, възвестяване на групова грижа на осъзната смелост. Чувам доста конформистични гласове. Чувам гласове, които доста постоянно не схващат сложността на обстановката “, уточни писателят.

„ За страдание, думите стават все по-леки, все по-незабравими и малко са тези думи, като да кажем сократовото „ познай себе си “, сподели проф. Стефанов.

Литературоведът уточни, че е „ значимо е да познаваме предишното, тъй като това държи идентичността “.

Според него са нужни персони като княз Борис и цар Симеон, които едно време са основали нужната инфраструктура за знанието.

Не би трябвало да заменяме книгите за мощи. Поклонението пред мощите символизира победа на едно национално християнство над научното християнство, счита Стефанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР