Разстрел в района на стадион “Георги Аспарухов” в София44-годишният мъж

...
Разстрел в района на стадион “Георги Аспарухов” в София44-годишният мъж
Коментари Харесай

Куршум застигна Тинето пред фитнес 

Разстрел в региона на стадион “Георги Аспарухов” в София
44-годишният мъж се признава за отговорен за обир и ликвидиране на счетоводител и му се разминава доживотна присъда

Към 5 година лежи по арести в Испания

Георги Христов-Тинето - столичанин с дълго престъпно досие, бе убит тази заран, до момента в който отива на фитнес. Убиецът изстрелял единствено едни патрон в лицето на 44-годишния мъж, до момента в който той говорел по телефона. После взел плика с екипа и го оставил върху окървавеното лице на жертвата. Избягал с автомобил, който го чакал наоколо. На по-малко от километър колата била подпалена изоставена.



Кошмарната сцена се разиграла към 7,50 ч на метри от входа на фитнес центъра на стадион “Георги Аспарухов”. На тялото първи се натъкнали момиченца, пристигнали на подготовка по художествена гимнастика и се обадили на тел. 112. Минути по-късно постъпил и сигнал за запален автомобил в същия квартал, на по-малко от километър от стадиона.

Тинето не е носел оръжие, край него е открит паднал телефона му, измежду движимостите била и персоналната му карта. Живеел в региона и най-често заран ходел на тренировки. Убиецът е знаел това, чакал го и го е пресрещнал, описаха криминалисти.

Основните версия е, че Тинето е станал жертва на свои приятели от незаконния свят. Централно място в крими биографията му заема ликвидиране при въоръжен обир, сподели информация на “Труд”. На 18 февруари 2002 година той и съучастниците му Мюмюн Мюмюн - Мечката и Георги Машев маскирани атакуват кола на турска шивашка компания в Харманли и отмъкват 47 000 лв.. Тинето открива огън, убива счетоводителя и ранява двама души.

Случаят е оголен, само че Георги Христов съумява да избяга в чужбина. Задочно през 2005 година получава присъда пожизнен затвор без право на подмяна. Заловен е през 2007 година в Испания и там процедурата по екстрадицията му продължава до 2012 година, като съвсем от самото начало Тинето е зад решетките.

При завръщането му у нас процесът в Хасково е обновен и той прави цялостни признания, с което съумява да се размине с доживотната присъда. За това и други закононарушения, по които против него има висящи каузи, през юни 2015 година той получава общо 14 години и 11 месеца затвор от Софийски градски съд.

Неочаквано през 2018 година Тинето се явява отново пред Софийски градски съд. Адвокатът му твърди, че след всички приспадания по арести и домашни арести, както и за работа, му остават още 2 година и 1 месец и 22 дни. От пандиза на лек режим в Казичене му показват прелестна биография. Така Тинето е освободен предварително с пробационна мярка, която изтича през март 2020 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР