Разследват причините за смъртта на 28-годишен мъж в линейка във

...
Разследват причините за смъртта на 28-годишен мъж в линейка във
Коментари Харесай

Разследват причините за смъртта на пациент в линейка във Враца

Разследват аргументите за гибелта на 28-годишен мъж в кола за спешна помощ във Враца, оповестяват от ИА " Медицински контрол ".

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев е осведомен за формираната инспекция и резултатите от нея ще му бъдат докладвани, когато тя завърши, оповестяват от Изпълнителната организация.

Според околните на умрелия виновността за гибелта му е на незабавните медици.

28-годишният Веселин Георгиев умрял в петък, осведомят от bTV. В този ден сутринта той се почувствал зле и повикали кола за спешна помощ. Наложило се пожарникари да го изнесат на носилка, тъй като бил с наднормено тегло. Те помогнали и на колата за спешна помощ да тръгне, тъй като тя не могла да възпламени.

Майката на умрелия споделя, че друсането в автомобила на Спешна помощ било прекомерно мощно и синът й почнал да посинява от неналичието на въздух. Тя настояла колата за спешна помощ да спре и да се окаже помощ на Веселин. Тогава обаче лекарят, пътуващ до водача, се качил при пациента, след което свалили майката от незабавния автомобил. Малко по-късно в Спешния център й съобщили, че синът ѝ е мъртъв.

Тя е безапелационна, че нито в дома й, нито в колата за спешна помощ екипът е направил нещо, с цел да му помогне.

Според шефа на лекарския екип доктор Евелин Иванов аргументите за гибелта на пациента са наднорменото му тегло и непотърсената в точния момент помощ. Той изясни, че медиците не са имали физическата опция да извърнат 200-килограмов човек и са можели да му подадат О2 само обръщайки му главата.

Според аутопсията повода за гибелта е белодробен проблем.

Прокуратурата проверява професионална несъобразителност. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР