Разследването в Агенция Митници напомня на аферата Нексо. Това каза

...
Разследването в Агенция Митници напомня на аферата Нексо. Това каза
Коментари Харесай

Стоян Михалев: Разследването в Агенция Митници напомня на аферата Нексо

Разследването в Агенция " Митници " припомня на аферата " Нексо ". Това сподели депутатът от Продължаваме промяната- (ПП-ДБ) Стоян Михалев пред Българска национална телевизия. 

" Живко Коцев е бил притискан да подаде оставка от страна на вътрешния министър и от висши фрагменти на прокуратурата. Всяка една информация, която споделя в ефир, може да заплаши живота му ", съобщи Михалев.

Според новия вид на Конституцията основният прокурор няма никакво отношение към инспекциите на по-низшестоящата прокуратура, напомни Михалев и, а за " взаимовръзката сред вътрешния министър и висшия кадър на прокуратурата можем единствено да гадаем ".

" Г-н Сарафов е най-усмихнатият снимков другар на Пепи Еврото, по тази причина тези подмолни зависимости е безусловно допустимо да работят в тази обстановка ".

Михалев счита, че вътрешният министър е желал да отстрани Живко Коцев поради идната организация на изборите.

" Най-ясен отговор получихме от вътрешния министър на съвещанието на Народното събрание - там ни сподели, че функционалността на основният секретар на Министерство на вътрешните работи по време на избори е да дава отговор за това дали е предпазен вотът. Тоест, задачата е той да бъде махнат, с цел да пристигна човек, който ще бъде доста благоразположен към пазаруването на гласове ".

Според депутата следствието в " Митници " припомня на аферата " Нексо ".

" С необикновен обществен резонанс, ангажирани служби и медии, представители... Какво се случи, произлезе ли някаква присъда от това? Защото единственото, което последва е, че България е съдена за над 2 милиарда $. Как е допустимо новият шеф на митниците, който е назначен преди месец, да е оглавил такава скица, като се споделя, че тя е почнала от 2015 година? "

По думите му в цялата обстановка се цели политическо въздействие, тъй като избрани хора " имат властова абстиненция и са привикнали да ръководят всички схеми в страната ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР