Разследване твърди: Митничарят на Мартин Нотариуса – Наско бил в

...
Прокуратурата все по-главен герой в убийството на Нотариуса!!! В случая с Мартин

Снимка: SafeNews

Коментари Харесай

Разследване твърди: Митничарят на Мартин Нотариуса – Наско бил в нова схема за 1,8 млн. лв.

Разследване твърди: Митничарят на Мартин Нотариуса – Наско бил в нова скица за 1,8 млн лева

Митничарят Наско Василев Атанасов от Митническо бюро-Драгоман и брачната половинка му Кристина Александрова Дойчинова, осветени като част от кръга на екзекутирания лобист Мартин Божанов – Нотариуса, лъснаха в нова скица за очистване на работеща компания и противозаконното приемане на активи посредством нечисти игри с шефка на компания, неколцина юристи, арбитри и други „ почтени предприемачи “ от ромски генезис, събщи Narod.bg.

Вече гръмна в медиите, че Наско Атанасов поставя ръка на парцели за десетки милиони с ромски НПО-та с помощта на никому незнайния, само че задоволително угодлив Арбитражен съд при Европейската юридическа палата.

В следващата престъпна история още веднъж се забърква арбитраж – този път Софийският трибунал към Сдружение „ Международна асоциация за правораздаване и арбитраж ”, като задачата е заграбване на 1 800 000 лв., гласи сигналът до медията.

СХЕМАТА

В началото на 2024 година е постановено ново, доста по-скандално решение против „ Брилиант Инвест Пропърти “ ООД. Припомняме, че Дойчинова е съучастник и шеф в „ Брилиант Инвест Пропърти “ ООД дружно с Кристина Владимирова Борисова и Силвия Михайлова Гагова, като мажоритарен дял има „ Нико 99 – Йорданка Тодорова “ ЕООД, ЕИК 201059174.

В свободното си време пък митническият чиновник Наско Василев Атанасов се явява на общи събрания на компания „ Брилиант Инвест Пропърти “ ООД като прокурист. Същото сдружение към този момент попадна под ударите на имотната мафия.

Новото скандално арбитражното решение против ООД-то е постановено по към този момент обиграната и изпипана скица от следващия изцяло незнаен „ трибунал “ – Софийският трибунал към Сдружение „ Международна асоциация за правораздаване и арбитраж ” за сумата от над 1 800 000 лева

Делото е формирано по молба на „ Пропърти Асистънс Къмпани “ ЕООД, ЕИК: 202176910, представлявано от шефа Виден Валентинов Виденов. Проверка в обществените регистри сочи, че смуглият предприемач Виденов е шеф на над 30 компании, които придобил в последните 2 години.

„ Бизнесменът “ придобил дружеството-ищец по арбитражното дело, което не е имало никаква активност и чийто капитал е продаден по номинал, и преместил седалището му от София във видинското село Новоселци няколко дни преди да „ подписа “ с „ Брилиант Инвест Пропърти “ ООД следващия абсурден контракт.

По делото е показан „ подписан “ от „ Пропърти Асистънс Къмпани “ ЕООД контракт за „ Изпълнение на инженеринг – планиране, авторски контрол и строителство “, от 14.09.2023 година

Съгласно този контракт незнайната компания от видинско село с 2 лв. капитал се е задължила да построи склад от над 5000 кв.м в парцелите на ощетеното сдружение в ж.к. „ Люлин “ на стойност от близо 10 000 000 лева

Представен е и мним отвод от „ Брилиант Инвест Пропърти “ ООД да извърши този контракт „ заради усложнения “, заради което сдружението се е „ задължило “ да заплати близо 1 800 000 лева наказателна клауза за отхвърли си!

Ясно е, че подобен контракт в никакъв случай не е бил сключван и още веднъж става въпрос за фалшификация на подписи, непозволено потребление на персонални данни и така нататък – все закононарушения, до болежка известни на героите – митничарят Наско Василев Атанасов и жена му.

„ Брилиант Инвест Пропърти “ ООД в никакъв случай не е уведомявано за съществуването на ВАД № 3/2023 година, нито за съществуването на „ контракт “, нито за постановеното против него решение за фиктивни вземания на „ заемодател “ на обща стойност от над 1 800 000 лева

Видно от документите по делото арбитражното произвеждане е водено без присъединяване на ответника в него и въз основа на арбитражна уговорка в контракт, който даже от посоченото в самия него и обществено наличната информация в Търговски указател и указател на ЮЛНЦ (ТРРЮЛНЦ) не е подписан от легален представител или прокурист на „ Брилиант Инвест Пропърти “ ООД.

Арбитърът към „ арбитражния съд “ – Георги Петров Спасов е провел изцяло нередовно арбитражно произвеждане, без да даде опция на ответника да се пази, както и при липса на годно подписана арбитражна уговорка. Не е ясно и за какво делото се е развило пред едноличен решителен орган и ответникът не е имал никаква опция да сочи съдия, разкри източникът.

След като казусът бе редуциран до знанието на Столична дирекция на вътрешните работи и лицата, взели участие в развилото се „ арбитражно произвеждане “ били разпитвани, стана ясно, че от мистериозния Софийски трибунал към съдружие „ Международна асоциация за правораздаване и арбитраж ” е подадена молба да не се издава изпълнителен лист по показаното арбитражно решение!

Това деяние е безспорен казус – трибунал самичък да твърди пред съда, че постановеното от него решение не е годно за наложително осъществяване.

Явно арбитражният съд и длъжностните лица в него сега се пробват да заличат следите на порочно провелата се процедура, като дали с това скандално постановено решение ще се спре дотук или сагата ще продължи, следва да се види, за което Narod.bg навреме ще ви осведоми.

Източник: Narod.bg

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Крими & Темида

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР