Разследване разкри в склад в Калифорния незаконна лаборатория, пълна със

...
Разследване разкри в склад в Калифорния незаконна лаборатория, пълна със
Коментари Харесай

В Калифорния откриха тайна медицинска лаборатория със заразени с COVID мишки

Разследване разкри в склад в Калифорния противозаконна лаборатория, цялостна със заразни сътрудници, медицински боклуци и стотици мишки, основани по биоинженерна технология, " с цел да улавят и придвижват вируса COVID-19 ", заяви USA TODAY.


В понеделник здравните и лицензионните служби оповестиха, че „ Prestige Biotech “, китайска здравна компания, записана в Невада, е управлявала нелицензирания обект в Ридли, Калифорния - дребен град на към 24 благи югоизточно от Фресно. Според кметският наместник на Ридли Никол Зиеба, задачата на компанията е била да действа като лаборатория за диагностика.

" Те в никакъв случай не са имали бизнес лиценз ", споделя Зиеба пред USA TODAY. " Градът въобще не е знаел, че те са в тази постройка и работят под прикритието на нощта ".

Отделът за публично здраве на окръг Фресно стартира следствието си на обекта през декември 2022 година, откакто чиновник по спазването на разпоредбите видял култивиран маркуч, прикован към постройка, за която се предполагало, че е празна и няма настоящ лиценз за активността си, сподели Зиеба.

Допълнителна инспекция през март разкри, че в помещението са се съхранявали разнообразни химикали, хипотетични биологични материали, телесни течности и стотици лабораторни мишки, както и други лабораторни материали, излиза наяве от правосъдните документи.

Служителите на окръжната работа по опазване на здравето обявиха, че са разкрили и медицински произведения, за които се счита, че са били създадени на място, като COVID-19 и проби за бременност.

" Тъй като сме дребен град с 26 000 поданици, влизането в постройка, за която смятахме, че е празна, и намирането на лабораторни материали, живи бели мишки... беше много шокиращо ", сподели Зиеба.

След няколко опита да се свържат с „ Prestige Biotech “ чиновниците на окръг Фресно обвинили компанията, че не е предоставила информация и не е изпълнила предписанията като да вземем за пример да даде проект за изхвърляне на рискови и медицински боклуци.

Според правосъдните документи, личният състав на окръг Фресно по въпросите на публичното здраве е завършил до 7 юли работата по биологичното неутрализиране на всички материали, открити в обекта.

CDC откри най-малко 20 инфекциозни сътрудника

Зиеба съобщи, че чиновниците е трябвало да проведат настрана следствие на склада в продължение на няколко седмици, защото той е бил частна благосъстоятелност.

След като управляващите разкрили, че в постройката работят хора, в следствието се присъединили федерални, щатски и локални организации, в това число окръжният здравен отдел и ФБР. След това през март управляващите съумели да връчат заповед за инспекция.


" В избрани пространства на склада бяха открити няколко съда с течност и разнообразни апарати ", се споделя в правосъдните документи. " Служителите на публичното здраве на окръг Фресно разкрили също проби от кръв, тъкани и други телесни течности и серуми; както и хиляди флакони с немаркирани течности и хипотетичен биологичен материал. "

В склада са открити и стотици мишки, които са били " държани при несъответствуващи условия в претъпкани кафези " без храна и вода, се показва в правосъдните документи. Сътрудник на „ Prestige Biotech “ споделил на следователите, че мишките са " генетично основани, с цел да бъдат заразявани и да придвижват вируса Коронавирус ", се споделя още в документите.

По силата на заповед за понижаване на разноските градът конфискува мишките през април и евтаназира 773 от тях. Близо 180 мишки към този момент са били мъртви, се споделя в правосъдните документи.

Зиеба съобщи, че длъжностните лица са се обърнали към Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите, откакто са били открити към 30 фризера и хладилници, някои от които са били настроени на минус 80 градуса. Според правосъдните документи, Центърът за надзор на болесттите е разкрил най-малко 20 евентуално инфекциозни сътрудници.

" В последна сметка това, което открихме, са разнообразни вируси като ХИВ, Коронавирус, хламидия, рубеола, малария ", сподели Зиеба.

Какво е „ Prestige Biotech “?

Според правосъдните документи „ Prestige Biotech “ е управлявала нелицензирана и нерегламентирана лаборатория от октомври 2022 година

Имейли сред градски чиновници и Сюкуин Яо, президент на компанията, демонстрират, че „ Prestige Biotech “ е поела активи от към този момент несъществуващата компания Universal Meditech Inc. (UMI). „ Prestige Biotech “ е била заемодател на UMI и е станала неин приемник, се споделя в правосъдните документи.

След това активите са били преместени в склада в Ридли от обект във Фресно.

Властите не са съумели да открият никакви адреси в Калифорния, свързани с компанията, с изключение на адреса на UMI във Фресно. В правосъдните документи е маркирано, че другите посочени адреси са или " празни офиси, или адреси в Китай, които не могат да бъдат тествани ".

По време на следствието Зиеба съобщи, че компанията е съобщила, че създава COVID-19 и проби за бременност с " цел да бъде диагностична лаборатория ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР