Разширяването на медицински терапии, базирани на редактиране на гени Crispr

...
Разширяването на медицински терапии, базирани на редактиране на гени Crispr
Коментари Харесай

Пионерът в редактирането на гени призовава за големи инвестиции в технологията Crispr

Разширяването на медицински лечения, основани на редактиране на гени Crispr в международен мащаб, е „ нереалистично “ и секторът се нуждае от съществени вложения, с цел да направи налична технологията, която може да трансформира лекуването на болести за всички, съгласно нейния съоткривател.

Говорейки след миналогодишното първо регулаторно утвърждение за терапия Crispr, Дженифър Дудна, която дружно с сътрудника си академик Еманюел Шарпентие откриха капацитета за редактиране на гени на ДНК поредност Crispr-Cas9 през 2012 година, сподели пред Financial Times, че „ би се радвала да види деня, когато Crispr е стандарт за лекуване на избрани типове болести “.

„ Трябва в действителност да запретнем ръкави и да разберем по какъв начин да предприемем верните стъпки, както механически, по този начин и от капиталова позиция, с цел да стигнем до финалната линия “, сподели тя.

Генетичният код Crispr е открит в бактерии като част от механизма, който оказва помощ на организмите да се защитят против вируси. ДНК почитател...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР