Разширените пори са едни от най-често срещаните проблеми, които ни

...
Разширените пори са едни от най-често срещаните проблеми, които ни
Коментари Харесай

Митовете и легендите за разширените пори

Разширените пори са едни от най-често срещаните проблеми, които ни разделят от безупречната кожа. Но макар че са толкоз публикувани, знаем доста малко за тях. Затова взехме решение да разкрием кои от обстоятелствата по тематиката са истина и кои не.

Истина: Има два вида пори

Порите сами по себе си са дребни отвори по кожата, само че се разделят на два вида, съгласно метода, по който са се появили – такива зародили от потни жлези и такива с космен фоликул. Вторият вид е нашият по-голям проблем, тъй като образуват противен черен център, който в действителност най-лесно се вижда.

Мит: Порите се отварят и затварят

Често споделяме, че студеното затваря порите, а топлината ги отваря. Е, не е тъкмо по този начин. Те в действителност единствено се уголемяват на размер и се свиват, съгласно другите дразнители.

Истина: Порите наподобяват по-големи поради UV-лъчите

Колкото повече слънчева светлина се всмуква от кожата, толкоз по-големи наподобяват порите, тъй като ултравиолетовите лъчи отслабват колагена, който държи порите свити.

 Митовете и легендите за разширените пори

Мит: Порите нямат функционалност

И не, функционалността им не е просто да ни нервират. Всъщност порите са на всички места по кожата ни (само на лицето имаме над 20 000) и те освобождават пътя за напредък на косъма. Повечето пори не могат да се видят с невъоръжено око, само че когато навлязат нечистотия, мъртви кафези или мазнини в порите, се образува дразнител, който става забележим отдалеко.

Истина: С времето порите ни стават по-видим

За страдание това е още един проблем, който се задълбочава с възрастта. Това е по този начин, тъй като след 25-годишна възраст започваме да поддържаме по-ниски равнища на колаген в тялото, който, както казахме дава отговор за това какъв брой свити и забележими ще бъдат порите.

 Митовете и легендите за разширените пори

Мит: Трябва да мием непрекъснато лицето си, с цел да се отървем от тях

Всъщност несъразмерното миене на лицето уголемява порите, тъй като кожата изсъхва и се изтощава, затова става по-податлива на неспокойствие.

Истина: Менструалният цикъл има въздействие върху порите

Една от аргументите, заради която се уголемяват порите, е смяната на равнищата някои хормони. А през другите елементи на менструалния ни цикъл непрекъснато се трансформират равнищата на хормоните. Най-неприятен е резултатът в последните дни преди началото на цикъла.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР