Разширението работи на новинарски сайтове и в социални мрежиЕксперименталният плъгин

...
Разширението работи на новинарски сайтове и в социални мрежиЕксперименталният плъгин
Коментари Харесай

Плъгин Tune за Crome скрива „токсичните“ коментари

Разширението работи на новинарски уеб сайтове и в обществени мрежи

Експерименталният плъгин Tune дава надзор върху проявлението на мненията (източник: Chrome Web Store)

Компания от холдинга Alphabet (под шапката на който оперира Google) създава плъгин за браузъра Chrome, който разрешава на потребителите отчасти или изцяло да скрият мненията в известни уеб сайтове.

Разширението Tune, основано от Jigsaw, има няколко равнища на настройки. При предпочитание, потребителят може да изключи изцяло мненията или да избере един от наличните режими. Във втория случай логаритми с машинно самообразование скриват мнения с друга степен на „ токсичност “ – например съдържащи обиди и хули.
още по тематиката
Същият логаритъм към този момент се употребява за онлайн модерация на мненията в уеб уеб страниците на известни медии като Ню Йорк Таймс и Гардиън, отбелязва в обява по тематиката The Verge.

Освен това потребителите могат да настройват благодарение на Tune проявлението на мнения под видеоклипове в YouTube и изявления в Reddit. Разширението работи също във Фейсбук и Disqus.

Филтрираните мнения се демонстрират във тип на точки. Когато кликне върху тях, потребителят може да прочете скрития коментар.

Даунлоуд: Tune за Chrome
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР