Разширението на Зелената зона в още 4 столичния района вече

...
Разширението на Зелената зона в още 4 столичния района вече
Коментари Харесай

Новата „зелена зона“ в София работи от днес


Разширението на „ Зелената зона ” в още 4 столичния региона към този момент е реалност. Това са кварталите Лозенец (над бул. „ Джеймс Баучер ”, така наречен „ горен Лозенец ”), Оборище, Възраждане и Красно село, предава БГНЕС.

Новото освен това уголемение е, че в тези региони с изключение на по улиците ще се стопира платено и в паркингите към и пред кооперациите, които не са на улицата, което на процедура значи, че зоната влиза и в към и междублоковите пространства. На 1 и 2 ноември от Центъра за градска подвижност няма да правят надзор и да глобяват водачите в новоприсъединените зони. Причината по тази причина е, че са получени доста онлайн заявки за стикери, които се обработват и жителите не трябва да се тормозят, че ще бъдат глобени преди да получат стикерите си.

С промени в общинската разпоредба беше въведено и ограничаване в броя на издаваните винетни стикери за едно домакинство. Сега ще може членовете на едно семейство да получат най-много три стикера, които ще важат за две години, а не както в този момент единствено за една. С разширението от над 5500 места от през днешния ден общият брой на паркоместата в " синя " и " зелена " зона набъбва от 21 500 на 28 000.

Нарушителите които паркират по тротоари, градинки, в пешеходни зони или непозволено заемат инвалидно място пък ще бъдат глобявани със сума сред 50 и 200 лв., а не с 500 лева както беше до момента. На глоба ще подлежат и водачите, които стопират върху трамвайни релси. Глобата за тях е 150 лева

БГНЕС напомня, че прекъсването в " Лозенец " става платено в улиците, които попадат сред булевардите " Джеймс Баучер " и " Никола Вапцаров " ; в регион " Красно село " - " Иван Гешов ", " Пенчо Славейков ", " Ген. Тотлебен " и " Георги Софийски " ; в регион " Вързаждане " - " Константин Величков ", " Сливница ", " Александър Стамболийски " и улиците " Димитър Петков " и " Опълченска ", в " Оборище " - " Христо и Евлоги Георгиеви ", " Ситняково ", " Данаил Николаев " и ул. " Черковна ".

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР