Разрушителят с управляеми ракети USS Thomas Hudner свали дрон, изстрелян

...
Разрушителят с управляеми ракети USS Thomas Hudner свали дрон, изстрелян
Коментари Харесай

Военен кораб на ВМС на САЩ свали дрон, изстрелян от Йемен

Разрушителят с управляеми ракети USS Thomas Hudner смъкна дрон, изстрелян от Йемен над Червено море рано в сряда, съгласно двама чиновници на защитата на Съединени американски щати.

За разлика от случай предишния месец, при който американски унищожител смъкна голям брой дронове и ракети, изстреляни по посока на Израел, този дрон беше изстрелян непосредствено против USS Thomas Hudner.

Ройтерс първи заяви, че военният транспортен съд е свалил дрона.

Все още не е ясно кой е виновен за изстрелването на дрона, само че по-рано тази седмица подкрепяните от Иран хуси в Йемен заплашиха да нападат кораби в Червено море.

Американски дрон MQ-9 Reaper предходната седмица над Червено море.

Съединени американски щати не започнаха старания за възобновяване на дрона на стойност към 30 милиона $ и макар че хусите поставиха старания да го спасят, заместител прессекретарят на Пентагона Сабрина Синг сподели, че е малко евентуално те да могат да „ възстановят нещо значимо “. „

Инцидентът с USS Thomas Hudner и свалянето на MQ-9 заплашват разширението на войната сред Израел и Хамас, която Съединени американски щати се пробват да овладеят.

На други места Съединени американски щати към този момент са нанесли три кръга ответни удари против подкрепяни от Иран групи в Сирия за близо 60-те офанзиви против американски сили, основани в Ирак и Сирия през последния месец.

Когато запитана по-рано тази седмица дали Пентагонът ще отговори военно на свалянето на MQ-9, Сингх сподели, че няма известие, само че „ постоянно си резервираме правото да отговорим по време и място на нашето избор. "

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР