Разрушителните дейности на стадион Българска армия вървят по план и

...
Разрушителните дейности на стадион Българска армия вървят по план и
Коментари Харесай

Демонтажът на Армията: процесът е необратим, ще има нов стадион

Разрушителните действия на стадион " Българска войска " вървят по проект и излизат на ниска цена. Процесът е необратим, ще има нов стадион на същото място - съвременен и многофункционален.

Това оповестиха в деня за среща медии на обекта представители на компанията реализатор, на ЦСКА-София (директорите Стоян Орманджиев и Филип Филипов) и на дружеството  " Спортни парцели Българска войска ".
 Снимка Българска телеграфна агенция
Демонтажът стартира неотдавна, откакто в края на м.г. клубът и неговите почитатели се сбогуваха с Армията. Днес образно бе показано по какъв начин се унищожава козирката на бранш А. Когато всичко завърши, би трябвало да стартира създаване на нов стадион, за който има подготвен и утвърден план.

Демонтажът на стадиона би трябвало да завърши в границите на три месеца и е на стойност малко над 1 милион лв.. На този стадий всичко върви без непредвидени обстановки и можем да завършим и по-рано от плануваното - до два месеца, заяви членът на Управителния съвет на " Спортни парцели Българска войска " Даниел Димов.

Според него 1 млн. за премахването на остарелия е евтина цена, откакто неотдавна бил подписан контракт за събарянето на " две мижави здания за 3,5 млн. лв. ", добави той.
 Снимка Българска телеграфна агенция
Няма вид да не се построи стадионът, процесът е необратим. Феновете на ЦСКА да не се тормозят, увери Димов. Всеки ден имаме оперативки, разискват се и най-малките елементи, в това число тавани, облицовка на съблекалнята, интериора... Имаме подготвен план, работим по избора на реализатори, само че това е сложен развой, търсим най-хубавата оферта, изясни шефът.

Той удостовери, че потенциалът на новото оборудване ще бъде за 16-18 хиляди фенове, нещо, което бе планувано още в ранните стадии по плана. И доста се разяснява от почитателите на " алените ".

" Капацитетът е мъчителна тематика за всички, само че се съобразяваме с дадености. Стадионът е в паркова среда. Няма по какъв начин да е за 40 000, би трябвало да се мисли и за поддръжката. Имам опит със спортни уреди и съм се убедил с годините, че е по-лесно е да го построиш, в сравнение с да го поддържаш.

От 16 до 18 хиляди ще е потенциалът. Това няма да е единствено стадион, а ивент център и ще приема друг вид събития, освен футболни мачове ", рече Димов.
 Снимка Българска телеграфна агенция
Представителят на компанията реализатор по демонтажа " Ростер " - Николай Николов, съобщи, че събарянето на козирката се прави на стадии за запазване на околната среда.

" Това е началният стадий на събарянето на козирката с неповторима разрушителна машина за България, има създадени единствено пет бройки в света, сподели Николов. - По една в Австралия и Канада и две в Германия. Може да доближи височина на работа от 38 метра.

Основната причина да изберем този способ на срутване е оптимално опазване на сигурността на личния състав, както и минимум влияние на околната среда. Не се позволява разбъркване на строителни боклуци. Демонтажът се прави следено на дребни части. "
 Снимка Българска телеграфна агенция
Повече елементи даде техническият началник на обекта Юксел Караахмед:

" Машините преработват отпадъците и ги събират разделно, натъртва се на екологията, да запазим природата чиста. Има дървета, които са в непосредствена непосредственост до постройката и сме създали отбрана да ги запазим. Демонтажът става постепенно, с цел да избегнем замърсяване на въздуха. Всичко върви по проект, няма изненади на този стадий.

От земните диги съвсем всичко остава, главно се маха стоманобетоните. Пилоните на осветлението ще бъдат демонтирани най-после за сигурност. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР