Разрушаването на язовира в Каховка е довело до наводняването на

...
Разрушаването на язовира в Каховка е довело до наводняването на
Коментари Харесай

Над 600 кв. км са наводнени в Украйна след разрушаването на язовира в Каховка

Разрушаването на язовира в Каховка е довело до наводняването на над 600 кв. км в южната част на Украйна - както на следения от силите на Киев десен бряг на река Днепър, по този начин и на левия бряг, следен от руснаците, заяви Франс прес, като цитира украинския губернатор Олександър Прокудин.

" Шестстотин кв. км са наводнени в Херсонска област, като 32% се намират на десния бряг, а 68% на левия ", разгласи той в обществените мрежи, предава Българска телеграфна агенция.

" На левия бряг - обстановката е извънредно тежка: хората страдат освен от високото ниво на водата, а и от съветския гнет и нежеланието на окупаторите да оказват помощ на хората ", акцентира Прокудин. Той добави, че към тази заран междинното ниво на водата в региона е било 5,61 м.

Прокудин означи, че евакуацията от потопения регион продължава макар непрекъснатия обстрел от страна на съветските сили. " Към 6 часа сутринта рисковата територия напуснаха 1999 души ", добави той.

Хората, намиращи се в пунктовете за краткотрайна помощ, са изтощени, само че разполагат с храна и всичко належащо, добави губернаторът.

Според информация на украинската Служба по изключителните обстановки, от наводнените територии са евакуирани 1995 души, от които 103 са деца. От избавяне са имали потребност 334 души, в това число 15 деца.

" По предварителни данни общо са залети 20 обитаеми места и 2629 жилища на десния бряг на Днепър ", съгласно известието.

В ликвидирането на следствията вземат участие 1850 души и над 345 машини.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР