Разривът между Меркел и Тръмп трябва да бъде разгледан така.

...
Разривът между Меркел и Тръмп трябва да бъде разгледан така.
Коментари Харесай

Соломон Паси направи покъртителен анализ за разрива между Тръмп и Меркел и обяви кой е виновен за напрежението

Разривът сред Меркел и Тръмп би трябвало да бъде прегледан по този начин. Трансатлантическите връзки са от доста години, в действителност те съществуват от 5 века, когато Колумб е разкрил Америка. Това съобщи в студиото на " Лице в лице " Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България. " Тръмп счита, че в действителност всяка страна би трябвало да си плащаме. Германия е пред избори. Когато една страна е в такава конюнктура се изостря полемиката. Недейте да броите това, което е казано от Меркел за чиста монета. Тя би трябвало да приказва по този начин, с цел да си завоюва изборите. Ние европейците би трябвало да се държим по този начин, като че ли Тръмп не може да ни попречи ", сподели Паси.

" За трансатлантическата връзка от втората международна война насам се грижат основно Съединени американски щати. Това, което през днешния ден на нас ни остава - ние сме огромни хора, навършихме пълноправие, имаме конституция, парламент и президент, т.е. към този момент имаме самочувствие и би трябвало да го влагаме в връзките си със Съединени американски щати ", добави той и продължи " Първото нещо, което би трябвало да създадем, е да отворим нови посолства. Брекзит не оказва помощ за това, само че въпреки всичко. Не може да бъдем и гратисчий в региона на защитата, ние желаеме да се качим на рейса на НАТО без билет ", сподели той.

Според него второто нещо, което би трябвало като Европа да създадем е да засилим трансатлантически връзка през Канада или Куба. " Куба съдържа голям капацитет, това, което може да създадем е да прокараме кандидатурата им за член на НАТО. Кубинците са във фаза на демократизация, в каквато ние бяхме през 1988 - 1989 година. Друга огромна страна е Колумбия, която също има интерес към връзка с НАТО и би могла да бъде стожер на трансатлантическата връзка. Европейски Съюз би трябвало да откри и лични самостоятелни връзки с Китай. Той е една новоизгряваща звезда на международния стопански хоризонт и се готви да бъде идната столица на света " сподели той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР