Разрешение за разходването на 1,3 млн. лв., натрупани от отчисления

...
Разрешение за разходването на 1,3 млн. лв., натрупани от отчисления
Коментари Харесай

Още близо 1 млн. лв. осигурява Община Търговище за строителството на втората клетка на депото край Пайдушко

Разрешение за разходването на 1,3 млн. лева, насъбрани от отчисления към Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ), желае от Общинския съвет кметът доктор Дарин Димитров.

В докладната на кмета е записано, че близо 140 хиляди лева ще се употребяват за правене на морфологичен разбор на състава и количествата битови боклуци, формирани на територията на общината. Съгласно закона, локалните администрации следва да вършат подобен разбор на всеки 5 години.

984 хиляди лева пък ще бъдат вложени в построяването на новата клетка на Регионалното хранилище край село Пайдушко. Пред привършване са изкопните действия на тялото на клетката, която ще е с повърхност от 30 дка. Предстои създаване на дренажи, които да водят отпадните води във към този момент построените за задачата басейни. Паралелно се работи и по построяването на пречиствателна станция.

Припомняме, че планът за строителството на втората клетка на депото възлиза на 7 млн. лева В тази сума е включено и построяването на обслужващи постройки, път, осветяване, озеленяване и други. До момента, дружно с посочените 984 хиляди лева, са обезпечени половината от нужните средства. Целта е в края на 2022 година да завърши работата по тялото на клетката.

Докладната на кмета ще бъде прегледана от Общинския съвет на съвещанието на 31 март. Ако тя бъде утвърдена, следва кметът да внесе и публично искане в Регионална инспекция за опазване на околната среда за отпущането на средствата. Тя е оповестена в уеб страницата на администрацията:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР