Разрешение за осъществяване на директни полети от Великобритания и Швеция,

...
Разрешение за осъществяване на директни полети от Великобритания и Швеция,
Коментари Харесай

Какви нови мерки взима Гърция за COVID-19

Разрешение за реализиране на директни полети от Англия и Швеция, натоварен надзор на граничния пункт "Кулата-Промахон " и навътре в страната, искане за възбрана на панаири – това са част от решенията от днешното заседание сред премиера на Гърция Кириакос Мицотакис, основният епидемиолог и заместник-министъра за гражданска отбрана на южната ни съседка, съобщи Българска национална телевизия.

В интервала от 1 до 11 юли на граничните пунктове в страната са направени 67 797 теста, от които 218 са били позитивни.

Броят на инфектираните с COVID-19 туристи на Промахон е четири пъти по-голям, в сравнение с летището в Атина, заяви Агенция МИА.

Тъй като от сряда на българско-гръцката граница влизането в Гърция ще се реализира само с отрицателен PCR тест, изработен 72 часа преди пътуването, представителят на държавното управление Стелиос Пецас акцентира, че разрешителните ще бъдат проверявани деликатно.

Ако бъде открито, че измежду тях има фалшифицирани документи, ще бъдат задействани плануваните в закона наказания.

Редица европейски страни към този момент постановат карантина на българските жители поради скока на случаите на инфектирани с COVID-19 у нас.

Според формалната ни статистика към днешна дата доказаните случаи на ковид в България са 7252, от които дейните са 3665.

Засега страната ни остава в "червения лист " за пътешестване до Норвегия. Сънародниците ни, влизащи на територията на Норвегия, се слагат под домашна карантина за 10 дни.

До 11 август Финландия удължи граничните ограничавания за България.

Още от 9 юли всички български жители подлежат на наложителна 14-дневна карантина при влизане на територията на Австрия. Карантината не важи за тези, които показват медицински документ за негативна COVID-19 проба, не по-стар от 4 дни от датата на пътуването.

И управляващите в Литва предложиха 14-дневна карантина по отношение на идващите от България жители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР