Разраства се огнището на пожара в землището между селата Васково

...
Разраства се огнището на пожара в землището между селата Васково
Коментари Харесай

Пожар в сухи треви се разрасна и обхвана широколистна гора в община Любимец

Разраства се огнището на пожара в землището сред селата Васково и Оряхово в община Любимец, оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация в Хасково, като се позоваха на дежурните в управата. Пожарът към този момент е обхванал и широколистна гора, с изключение на сухите треви и шубраци и се разраства на територията и на община Харманли.
Прочетете още
Заради обстановката регионалният шеф на Хасково Минко Ангелов е съобщил, че афишира отчасти бедствено състояние. " В момента огънят напредва към харманлийските села Изворово и Дрипчево ", посочи Ангелов пред Българска телеграфна агенция. Той е изискал тежка верижна техника от комплекса " Марица Изток ", която към този момент е обезпечена.

Пожарните екипи, които гасят огъня, по-рано бяха увеличени от четири на осем. Включи се и доброволното формирование от Свиленград, а община Любимец им изпрати водоноска.

По думите на регионалния шеф занапред ще се координира и подпомагане от Министерството на защитата за обезпечаване на военнослужещи във вторник.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР