Разработчикът на приложения Avroid (част от холдинга Fplus) представи на

...
Разработчикът на приложения Avroid (част от холдинга Fplus) представи на
Коментари Харесай

Руската операционна система Aurora вече може да изпълнява всички приложения за Android

Разработчикът на приложения Avroid (част от холдинга Fplus) показа на Източния стопански конгрес, който се организира сега във Владивосток платформа, която разрешава стартирането на всевъзможни приложения за Android на устройства с операционната система Aurora. Потребителите на операционната система могат настрана да закупят лиценз за потребление на услугата.

Съобщава се, че платформата основава второ работно пространство на устройството, основано на отворения код на Android Open Source Project (AOSP), който съставлява резервоар, допускащ на всички приложения, създадени за Android да работят на операционната система Aurora. Компанията изясни, че платформата Avroid ще се продава настрана за потребителите на устройства с Aurora, само че не се споделя какъв брой тъкмо ще коства лицензът.

Алексей Мелников, ръководещ сътрудник на ИТ холдинга Fplus, счита, че новата платформа „ открива огромни благоприятни условия пред Aurora OS във връзка с навлизането на потребителския пазар “. Според компанията през идната година се възнамерява да бъдат продадени 2 милиона устройства, основани на Aurora във всички сегменти.

Кирил Меншов, старши вицепрезидент на Ростелеком счита, че макар готовността на операционната система Aurora, непреодолима спънка е нуждата от миграция на целия набор от програмен продукт, което лишава време.

Той също по този начин добави, че Avroid в този момент взема решение сходен проблем – разрешава да се извършват приложения, написани за американската операционна система на съветската.

Роман Милицин, началник на перспективните проучвания в Astra Group of Companies също посочи казуса с стартирането на приложения за Android на локални операционни системи. Според него емулаторът Avroid работи както с мобилния режим на операционната система Astra Linux, по този начин и с други съветски операционни системи.

„ По този метод съветската мобилна екосистема се уголемява. “

добави Милицин
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР