Разпространяваната от руски и китайски журналисти дезинформация за коронавируса намира

...
Разпространяваната от руски и китайски журналисти дезинформация за коронавируса намира
Коментари Харесай

Дезинформацията на Китай и Русия за коронавируса пусна корени на Запад

Разпространяваната от съветски и китайски публицисти дезинформация за ковид намира по-голяма публика в обществените мрежи във Франция и Германия в съпоставяне със наличието на европейските медии.

Това разкрива ново проучване на Оксфордския интернет институт, представено от Агенция Франс Прес.

Дали е изопачена информация или чисти тайни теории, публикациите, написани на френски и немски език от задгранични медии, резонират необятно във " Facebook " и " Туитър ", като постоянно произходът им е неразбираем , се акцентира в проучването на института.
 Помпео: Китай употребява дезинформация, с цел да разделя Съединени американски щати и Европа
Помпео: Китай употребява дезинформация, с цел да разделя Съединени американски щати и Европа

Вашингтон упреква Пекин, че е прикрил епидемията

Институтът, който е част от Оксфордския университет, е ревизирал наличие на водещи медии от Русия и Китай, както и от Иран и Турция . Медиите от тези страни са следени от държавните управления или са свързани с властта.

Докладът е оповестен след решението на държавното управление на Съединени американски щати да наложи нови ограничавания на китайски държавни медии.
 Европейски Съюз и Съединени американски щати изгладиха разликите, влизат в борба с ковид и дезинформацията
Европейски Съюз и Съединени американски щати изгладиха разликите, влизат в борба с ковид и дезинформацията

Договориха да продължат учреденото на споделени полезности трансантлантическо партньорство

В новинарските публикации на френски, немски и даже испански език държавните медии " политизират ковид с рецензия по адрес на западните демокрации " , хвалят ограниченията на личните си страни и популяризират тайни теории за произхода на вируса, акцентират от Оксфордския интернет институт.

От института разясняват, че по-голямата част от наличието на тези медии се опира на обстоятелства . Но те съответно се пробват да дискредитират демократичните страни. Според откривателя Джонатан Брайт тези медии желаят да внушат, че демокрацията е на ръба на раздробяване.
 Китай упрекна Европейски Съюз в дезинформация
Китай упрекна Европейски Съюз в дезинформация

Тези погрешни обвинявания против Китай сами по себе си са дезинформация

Институтът е проучил новините на съветските RT и Sputnik, китайските China Global Television Network (CGTN), China Radio International (CRI) и Xinhua, както и ирански и турски медии.

В изследването е измерено междинното равнище на ангажираност на споделена публикация - какъв брой пъти консуматор интензивно е споделил или е харесал публикация във " Facebook " и " Туитър ", както и мнения под публикацията. Проучени са 20-те най-популярни истории във всяка медия от 18 май до 5 юни.

Във френскоезичното наличие на RT се регистрира приблизително 528 потребителска ангажираност в двете платформи, 374 за Xinhua в съпоставяне със 105 за вестник " Монд ".

На немски език публикациите на RT регистрират 158 във " Facebook " и " Туитър " по отношение на 90 в " Шпигел ".

Предишното изследване на института от април откри, че на британски език извънредно политизираните новинарски истории от същите държавни медии могат да реализират 10 пъти по-високо равнище на ангажираност на потребителите спрямо източници като Би Би Си.

По думите на Брайт в огромна част от обществените мрежи хората четат вести, които са непосредствено финансирани от непознати държавни управления и това не е доста ясно на читателите.

Подобни равнища се виждат в новините на испански език, в това число и в иранската медия HispanTV. В отчета на Оксфордския университет се показва, че иранската телевизия споделя акцията на съветските медии за поощряване на " антиамерикански настроения " измежду аудиторията в Латинска Америка.

Освен това съветски, китайски и ирански медии популяризират тайни теории, че американските военни са популяризирали ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР