Разпределителят на шампиона на Русия Локомотив (Новосибирск) Константин Абаев разказа,

...
Разпределителят на шампиона на Русия Локомотив (Новосибирск) Константин Абаев разказа,
Коментари Харесай

Константин Абаев: Опитът от Монтана ми помага много

Разпределителят на първенеца на Русия Локомотив (Новосибирск) Константин Абаев описа, че е подготвен за ролята на главен плеймейкър.
 Пламен Константинов за Абаев, Лубурич и бъдещето на Локомотив (видео)
Главният треньор на Локомотив Пламен Константинов по-рано разгласи, че през идващия сезон вижда Абаев, който игра и един сезон в родния Монтана, като първи разпределител на отбора от Новосибирск. За негов заместител Локомотив притегли Александър Воропаев от Блогорие.

“Ние 3 години към този момент го готвим за огромна крачка в неговата кариера. През първата година той игра при моя асистент в националния тим на България (б.р. Даниел Пеев в Монтана). В идващия сезон той игра във Франция, а през миналия бе втори разпределител на Локомотив и промяна на Фабиан Джизга. Това бе нужно, с цел да може да почувства равнището на играта и “аромата” на Суперлигата в Русия. Винаги, когато имаше опция, той се появяваше в игра. Даже, когато имаше и избран риск. Костя сподели, че има темперамент и има бъдеще. Смятам, че един разпределител се оформя изцяло след своята 30-а годишнина. Но Абаев е от тези играчи, които доста рано демонстрираха задоволително образован волейбол. Аз чакам той да е първи разпределител на тима, само че той има още къде да расте”, съобщи Пламен Константинов за Константин Абаев.

“Аз към този момент бяха главен разпределител в българския Монтана, както и във френския Поатие. Играх доста. В това цифри и в европейските клубни шампионати. Заедно с Монтана, да вземем за пример, стигнахаме до 1/4-финилите в “Чалъндж къп”. Така че имам избран опит. Свекнах към този момент да съм №1. И когато през предишния сезон се оказах в Локо втори разпределител, трябваше още веднъж да се приспособявам. Все отново да влезеш като промяна е малко по-различно. При това аз прелестно разбирах, че изначало, да го кажем по този начин, трябваше да “помириша” Суперлигата. Как мирише ли? Класно (смее се)! Смятам, че в случай че трябваше незабавно да стана главен разпределител, може би нямаше да се получи доста добре. Сега към този момент разбрах какво и по какъв начин би трябвало да се прави. Няма да има драма. Не е изключено, че още в първите опити може да зародят някои усложнения. Все отново при нас идват нови играчи, с които още ни престои да се напаснем на игрището. Но, аз съм убеден, че всичко ще се получи добре”, съобщи Константин Абаев за уеб страницата на Локомотив.

“Засега шансове да играя за Русия на Олимпиадата в Токио 2021 не са огромни. Всичко зависи от това, по какъв начин ще съумея да се оправя през новия сезон. За мен е значимо, че ме включиха в разширения състав. За да реализира освен това, ще работя много”, добави Абаев в изявление за формалния уебсайт на клуба.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР