Разпратената до някои медии информация за имейл на зам.-министър Михаил

...
Разпратената до някои медии информация за имейл на зам.-министър Михаил
Коментари Харесай

Информационно обслужване: Разпращат до медиите фалшив имейл на зам.-министър Стойнов със стар код

Разпратената до някои медии информация за имейл на зам.-министър Михаил Стойнов изпълнителния шеф на „ Информационно обслужване “ Ивайло Филипов е подправена, декларират от държавното сдружение в публична позиция.

 

Ето какво написа в нея:

 

Във връзка с тиражираната в някои медии през днешния ден информация по отношение на изтекла преписка сред заместник-министъра на Министерството на електронно ръководство господин Михаил Стойнов и изпълнителния шеф на „ Информационно обслужване “ господин Ивайло Филипов заявяваме следното:

Електронно известие с сходно наличие не съществува и оповестеното в медиите от изпратения сигнал е подправено.

2. В направения от специалисти на компанията разбор на приложения първоначален код, който е оповестен през днешния ден в някои медии, се откри, че това е откъс от оповестен през 2014 година в обява от уеб страницата Бивол софтуерен код (https://bivol.bg/%d0%ba%d0%b0%d0%ba-%d0%b4%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%81%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%bd%d0%b5%d0%bc-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0.html) за инспекция и пресмятане на резултатите от парламентарни избори за 2013 година и 2014 година съгласно методиката, разказана в Изборния кодекс.

Посочени са и създателите на тази стратегия, основана, съгласно тях, на правилото, по който „ Информационно обслужване “ основава софтуера за компютърна обработка на изборни резултати. Самият софтуерен код, предмет на изявленията през днешния ден, и претендиращ, че е част от връзка през 2023 година, може да бъде открит още веднъж с представени създатели и в платформата, в която се разгласяват системи с отворен софтуерен код за свободно прилагане (https://github.com/bivol/BGElections) с дата на последно възобновяване от 2017 година

Извън тази ясна фактология, която изрично потвърждава, че упоменатият сигнал до медиите е опит за манипулиране на публичното мнение в изборния ден посредством втълпяване на напрежение и подозрение в изборния развой, сме длъжни да почертаем, че „ Информационно обслужване “ обработва резултатите от разнообразни избори в България от над 20 години, водени от безспорен професионализъм и праволинейност, съзнавайки огромната отговорност на компанията като част от процеса на осъществяване на почтени и демократични избори.

Няма да допуснем да бъдем въвлечени в опитите за дискредитация на изборите.

 

По-рано до редакциите на няколко медии бе изпратен следния имейл:

Subject: СИГНАЛ: Кореспонденция за готвената машинация с машините от заместител министър Стойнов

Уважаеми дами и господа,

Приложено адресирам e-mail преписка, в която зам.-министър Михаил Стойнов изпраща елементи код на Ивайло Филипов, изпълнителен шеф на " Информационно обслужване " АД, които правят преброяване на резултатите от изборите, с указания това да " може да се употребява ", както и че го чака да каже дали е ок с цел да продължи със стъпките.

Поне на мен ми се коства че това е директна подготовка за замяна на резултати, с или без машини!

Предвид функционалностите ми на държавен чиновник апелирам да остана неизвестен.

С благопожелание за триумф в битката с измамите!

Г. Коларов

E-Mail log extract:

From: Mihail Stoynov
Date: Thursday, 26 October 2023 at 09:24
To: Ivaylo Filipov
Subject: За обзор

Здрасти,

Както говорихме, прегледах нещата и извадих следното, което може да ползваш при подготовката за уикенда. Когато си подготвен ми кажи и да задвижвам останалата част тъй като нямаме доста време.

***

За „ Информационно обслужване “ АД

„ Информационно обслужване “ АД е българският народен систематичен интегратор на държавната администрация. Компанията построява, поддържа, развива и следи работоспособността на осведомителните системи с национално значение. „ Информационно обслужване ” АД е главен сътрудник на държавните институции и извършва основни планове със стратегическо значение за България. Дружеството е водач на българския пазар в създаването, внедряването и поддържането на нови софтуерни решения. Компанията е първият сертифициран снабдител на удостоверителни услуги в България и е дълготраен софтуерен сътрудник на Централната изборна комисия.

 

„ Информационно обслужване “ АД разполага с клонова конструкция, която покрива всички регионални градове в България. В сдружението работят над 640 висококвалифицирани специалисти в разнообразни области на ИКТ бранша. Компанията е сертифицирана по интернационалните стандарти ISO 9001:2015 за ръководство на качество, ISO/IEC 27001:2013 за ръководство на осведомителната сигурност, ISO/IEC 20000-1:2018 за ръководство на предоставяните ИТ услуги и LSTI N°1642-131-V1.0 за издаване и ръководство на квалифицирани удостоверения за електронни подписи, електронни печати и квалифицирани електронни времеви печати.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР